2015. október 7., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Blogbarátok

A mai VKP-ban a blogvilágban kialakult és egyéb jellegű kapcsolatokról lesz szó!
A barátság az egyik emberi kapcsolat, mely emberek között alakul ki több örömteli találkozás, beszélgetés által. Jellemzi a kölcsönös elfogadás, rokonszenv, szeretet, bizalom, szövetség, együtt érző képesség, nyitottság, törődés.

Szeretek barátkozni, kapcsolatokat tartani, találkozni, de én vagyok a visszahúzódóbb fél az elején, pedig tényleg borzasztó sokat tudok beszélni, valamiért mindig attól tartok, hogy túlságosan nyomulósnak tűnök vagy soknak érez a másik fél, nem tudom miért van ez, ezért én ritkábban kezdeményezek, de egy idő után, amikor kialakul a kapcsolat, felengedek és ugyanúgy én is kezdeményezek.
Élő kapcsolatból, akikkel gyakran találkozok, mert közel vagyunk egymáshoz, a barátságunk személyesen indult, kevés van nálam, viszont azok nagyon jó kapcsolatok. Inkább minőség, mint mennyiség párti vagyok.
Tehát nekem a barátság arról szól, hogy bármiről tudunk kötetlenül beszélgetni, jó hangulatban, számíthatunk a másikra, elfogadás-szeretet-bizalom 3-asban hiszek. Nincs olyan témakör, amiről ne lehetne vele beszélgetni, senkit nem szoktam semmiért kinevetni, együtt nevetni már igen, de az ugye más. :D

Na és ugye a blog esetében kilőve a személyesen kezdődő dolog, pedig nagyon szeretem, sőt csak most lesz majd 1 éves, tehát nem olyan rég vagyok a közösségben, ráadásul előjön belőlem ilyenkor a visszahúzódó felem, persze van már pár lány, akivel tartom a kapcsolatot, szoktunk beszélgetni és ezért nagyon hálás vagyok, mert jó érzés, hogy így is lehet barátokat szerezni, hasonló témákról tudunk beszélgetni.
Ha valaki szeretne barátkozni, nyugodtan írjon, én is igyekszem kezdeményezni, de pl. amikor kommentelek, mert tényleg tetszik az adott poszt, a 2.-3. után néha felmerül a kérdés: mit gondolhat, hogy már megint én vagyok?!
Ezen javítanom kell, nagyon igyekszem, a Digital Divas is előrelépés lesz, mert ott találkozhatok majd Veletek és remélem, hogy baráti szempontból is építő jellegű lesz a dolog, már nagyon várom! :)

A pozitív dolgok mellett sajnos meg kell említsem a negatív dolgokat, amiket az utóbbi időben láttam és pillanatokra elszomorodtam/csalódtam. Ezek a cicaharcok és a sárdobálás. Nincs konkrét eset, többet láttam.
Természetemből adódóan én pl. nem szeretek belemenni ilyen, persze ha az igazamról van szó, amellett kiállok, de hajlok a csendes megoldásra. Valamint pont a blog az, ahol elvileg a saját véleményünket mondhatjuk el egy adott dologról, azért írunk, legyen ez negatív vagy pozitív. Szerintem inkább törekedjünk arra, hogy elfogadjuk a másik álláspontját, kifejezzünk normálisan a véleményünket, de ne akarjunk megtéríteni másokat, maximum tegyünk javaslatot. :)


Összesen nekem ennyi lenne egyenlőre a blog barátságokról a szösszenetem, remélem ez a későbbiekben változik és majd elmondhatom, hogy gyarapodnak a blogger barátok és ismerősök, akikkel rendszeres kapcsolatot tarthatok fent. Szóval, aki barátkozna, én nyitottan állok a dologhoz! :)

Várom a többiek bejegyzését, hogy nekik milyen a blogvilági baráti körük!


Blogger

4 megjegyzés:

  1. Nóri!
    Egy percig se legyenek kétségeid afelől, hogy bármelyik bloggertársad zavarod-e a második, harmadik vagy sokadik kommenteddel!
    Hozzám gyakran látogatsz, sokszor kommentelsz is, de én ezért nemhogy mérges nem vagyok, hanem kifejezetten hálás.
    Szerintem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy a visszajelzésre igenis szükségünk van, ezért azok után a posztok után, amiket elolvasok, én általában le szoktam írni a véleményem. Ilyenkor magamból indulok ki, és arra gondolok, hogy másnak is biztosan jól esik, hogy van értelme a fáradozásainak, illetve hogy hasznos posztot írt. Nekem mindenesetre jól szokott esni, ha az olvasóim "beszélgetnek" velem, és tapasztalatokat cserélünk.
    A barátság téma nehéz kérdés a blogvilágban, mert az utóbbi időben szinte csak ellenségeskedést, cicaharcot és irigységet tapasztalok nagyon sok lány részéről. Pedig mennyivel több szép percet tudnának okozni a blogjaink, ha türelmesek, segítőkészek és kedvesek lennénk egymással...

    VálaszTörlés
  2. Nóri !
    Én nagyon örülök, ha kommentelsz. :) Sőt hálás vagyok :)
    És Nóri (Fifty Shades of Woman) már mindent leírt és abszolút egyet értek Vele :) ;)

    VálaszTörlés
  3. Hozzám is jöhet annyi komment, ami csak kikivánkozik belőled :)
    Én nem gondoltam, hogy ez valakit zavar, ugye erről fel lettem világosítva, hogy igen. Szerintem lehet egy idő után érezni, hogy ki örül neki és ki az aki még csak nem is válaszol, egy a tuti, a hiba nem a te készülékedben van.
    Mondanám, hogy leszek a barátod, de velem sokra nem mész 8 óra eltéréssel :(

    VálaszTörlés
  4. Lányok, tündériek vagytok! <3 Ezentúl (is) fogok hozzátok járni kommentelni, az biztos! :) Anikó, neked így is tartozom, a díj miatt, elolvastam már, de a komment még hátra van! ;)
    Furcsán éreztem magam többször, amikor máshol kommenteltem és nem jött válasz, még kérdésre sem. :\
    Az internet pont ezt a gondot oldja meg szerintem Ildi, sok barátom nekem tanul/dolgozik más időbeosztásban, de ilyenkor hosszabb leveleket írunk. :D
    Egyet kell értsek, hogy jobb lenne az összetartás, mint a széthúzás.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena