2015. július 24., péntek

Batiste száraz sampon barna hajra TESZT

Végre kis hazánkba is megérkezett a Batiste száraz sampon, amiről hoztam is nektek tesztet. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan teljesített nálam, akkor tartsatok velem és kattintsatok!


Annyit kell tudni rólam, hogy korábban egyetlen száraz sampont sem próbáltam, mert valamiért vonakodtam tőlük, hogy nem használnának nálam, főleg, hogy sötétbarna hajam van, féltem a fehér foltoktól. Amióta kizárólag a hajtövem zsírosodik a hajmosás után 1-2 nappal, lelapul emiatt, de a mosás még annyira nem indokolt, rájöttem, hogy nekem is be kell szereznem egy ilyet,  azonban sehol sem tudtam egyöntetű jó véleményt olvasni egy-egy termékről...

Majd megtudtam, hogy érkezik a Batiste, amiről korábban sok-sok jó véleményt olvastam, de nem volt egyszerűen elérhető idehaza, Müllerben láttam korábban, de csak egy fajtát.
Hétfőn megjelent a Rossmann üzleteiben is végre, amiért korán reggel el is mentem. Csak a barna hajra való volt kitéve, nekem ez kapóra jött, le is kaptam a polcról és rohantam haza vele.
A hajam kedden lett befestve és ebben a melegben csak a töve kezdett el tegnap zsírosodni, ideális körülmények voltak a tesztelésre.

A csomagolás
200 ml-es (120g-os), fémflakonos, fújós termék, amin szépen csillogó minta fut. Angol felirat van rajta, erre került egy magyar címke, ami szerintem kopni fog. Nagyon egyszerű a leírás rajta, még képekkel is illusztrálva van a használata.
Itt derül ki, hogy az Egyesült Királyság No. 1 száraz samponja. Valamint egy fontos infó: nem váltja i a hajmosást, hanem két hajmosás között ideális, mivel felfrissíti a hajat, eltünteti a zsírosodást, tartást ad + egy kis színt is, sőt elvileg a hajhagymákat is segíti az újratermelődésben!

A használat
Alaposan felráztam, majd kb. 30 cm-ről a hajtövemre fújtam több, kisebb részletben, minden egyes fújás előtt ráztam egyet rajta a biztonság kedvéért. Szuper finom illata van, friss, parfümös, de nem tolakodó, nagyon tetszik! Emellett pedig finom a pora, semmi összeállás, darabosság.
Hamar körbe értem vele, könnyű volt és nem éreztem, hogy nagyon sokat használtam volna, a súlya alig változott a flakonnak. Ez után bemasszíroztam és megfésültem a hajam.
Ekkor vettem észre, hogy mivel kézzel dolgoztam vele, azon is éreztem ezt a száraz, nagyon finom púderes érzést.

Az első kép az előtte állapot, a másodikon közvetlenül a befújás után, a harmadik pár perc és masszírozás után.

 
 Itt a két oldal közötti különbséget szeretném érzékeltetni, hogy pár perc múlva milyen kontraszt alakult ki. #nomakeup


Az eredmény 
Nincs fehér foltosodás, az első másodpercben, amikor ráfújtam, akkor még szürkés folt volt, majd el is tűnt. Amikor elkezdtem a hajamba masszírozni nagyobb mozdulatokkal, már éreztem, hogy tényleg eltűnik a zsírosodás, kb. mint a hajmosás másnapján lennék. Ekkor kicsit tátva maradt a szám, mert használ és és dúsít! :D Percekig néztem a tükörben, hogy tényleg ez frissítette fel a hajam, ráadásul egyetlen hajlakkal sem tudtam eddig elérni ilyen dúsítást, mert a hajam egyszerűen nem akarta a jót. A hatása is sokáig tartó, ebben a melegben is órákig tartott az extra hatás, után se tért vissza a zsíros hatás. Másnap mostam a hajam, de nem is szeretném, hogy ezzel több napot húzzak ki, hanem csak 1-et, mert ugye mindig ilyenkor kell valahová menni és nincs idő hajat mosni.

Ez pedig már órákkal későbbi állapot.

Összegzés
Engem megvettek és megtérítettek. :D Ehhez szívesen fogok nyúlni, ha S.O.S.-ben kell mennem valahová, de a hajam nem éppen a legszebb formájában van.
Szerencsére még egy -10%-os végösszegkupont is fel tudtam használni a vásárlás során, így az eredeti 1399 Ft-nál kevesebbért tudtam megvenni, ami szerintem megéri.

Ti próbáltátok már a Batiste száraz samponját?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena