A szemfülesek láthatták a blog Facebook oldalán és Instragramon is, hogy megosztottam több reggelis képet, most három receptet/instrukciót is elhoztam.
Az első és abszolút befutó nálam a zabkása. Nagyjából minden reggel ezt eszem, mivel kismillió feltéttel feldobható.
Én vízzel készítem, mikróban a következő módon: (konkrét mennyiséget nem tudok mondani, nekem a képen látható kis pohárkában mérem ki a zabpelyhet)
Egy tálba teszek vizet (tejjel ragacsosabb), bedobom a mikróba és nagyon melegre melegítem, ekkor kiveszem és beleöntöm a zabpelyhet, nem kevergetem, mert attól beszürkül, csak úgy hagyom, pár percre, amíg megszívja magát.
Ez idő alatt szoktam elkészíteni a citromos zöldteámat.
Amikor megszívta magát teszek rá gyömbéres almapürét és egy kis extra fahéjat Ma házi szilvalekvárral ettem. Vágtam össze szilvát is hozzá. Bármilyen gyümölccsel fogyasztható. Édesíteni nem szoktam, elég a gyümölcsök íze. Melegen a legfinomabb.
A következő a szintén zabpehelyhez köthető étel: zabkeksz!
Ennek az eredeti receptjét Alexandra blogján találtam, ami búza- és laktózmentes is egyben, itt találjátok!
Az én verzióm így nézett ki:
1. csoport
8 dkg zabpehely
8 dkg liszt
2 evőkanál holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
2. csoport
8 dkg cukor
10 dkg puha vaj
1 db szobahőmérsékletű tojás
3. csoport
1 tábla étcsoki apróra vágva
1 citrom leve és héja
Az első csoportot összekevertem kézzel egy tálban. A második csoportot pedig géppel kevertem össze, ebbe öntöttem az első és a harmadik csoport összetevőit és géppel könnyedén össze tudtam gyorsan keverni, ez kb. 5 perc volt.
Ez után nagyjából fél órát pihent a hűtőben ez az isteni citrom illatú massza.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt tettem és vizes kézzel diónyi gombócokat készítettem és ellapítottam őket. 180fokos, előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütöttem (érdemes ránézni, mivel sötét színű alapból, ezért akkor vettem ki, amikor már nem volt képlény, nem hajlott meg, masszív marad, amikor alányúltam.
A tepsiben hagytam kihűlni, majd rácsra tettem őket és pár perc múlva fogyasztható is lett. A két tepsinyi keksz lesütésével együtt egy óra volt az egész. Annyira finom, hogy ezt többször fogom megsütni!
Ez egy pofonegyszerű, de mégis nagyon finom recept, amit azoknak ajánlok, akik szeretik a McDonald's almás pitéjét, de szeretnék tudni, mi van benne. Ez a házi almás pite, a szendvicssütőből!
1 csomag leveles tészta + liszt a nyújtáshoz
2 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint töltelék (nálam a gyömbéres almapüré és meggylekvár volt éppen, de a következő az kókuszkrémes, mákos és túrós lesz)
Ha reggel akarjuk elkészíteni, akkor érdemes éjszakára kivenni a fagyasztóból a tésztát, de a hűtőbe azért tegyük be, kivétel után pár perc alatt formázható.
Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd a szendvicssütő felületének kétszeresére nyújtjuk, mert vissza fogjuk hajtani.
Megnézzük, hogy hová fog esni a mélyedés kb. és oda teszünk egy jó nagy evőkanál tölteléket. Majd ráhajtjuk a másik felét, majd alaposan lenyomkodjuk a széleket, akár vissza is hajthatjuk (nekem picit nagyobb lett, ezért hajtottam is).
Előmelegítjük a szendvicssütőt, bekenjük vajjal a sütőt és a tésztát is, majd beletesszük. Pár perc elég neki, kb 3-4, de érdemes rá-ránézni, amikor szép barna a teteje és már nem képlékeny, kivehetjük. A forró gőz miatt óvatosan nyissuk ki a sütőt és a töltelékkel is vigyázzunk az azonnali fogyasztás esetében.
Ezek ráadásul magunkkal vihető reggelik, könnyen csomagolhatóak és újramelegíthetőek, vagy hidegen is fogyaszthatóak.
Ti mit szoktatok reggelizni? Hogy tetszettek ezek a receptek?
Óh, ez a szendvicssütős almás pite mennyire jó ötlet, te jó ég! :) Ki fogom próbálni mindenképp, mert nagyon guszta :) Köszi!
VálaszTörlésUgye? És nagyon finom! Nutellával is lehet, vagy amit csak szeretsz! Majd írd meg, hogy sikerült! :)
VálaszTörlésTe jó ég! Mennyire isteni a 2. és a 3. *.*
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom őket! ;)
VálaszTörlés