2017. március 3., péntek

Kencelabor - Kezdő tanfolyam

Pár hete a nővéremmel együtt részt vettem egy Kencelabor tanfolyamon, a kezdő kencén.


Már korábban is sokszor felvetettük, hogy elmegyünk együtt valamilyen tanfolyamra, ilyen tesós programra, pl sminkoktatás, főzés vagy valami csajos. Ez kellően csajos! A kémia végülis főzés - ahogy a Kencelabor facebook oldala is írja. :) 
Szombat reggel 10-re mentünk a 3. kerületbe. Összesen négyen voltunk, ennyi a maximum létszám, hogy kellően tudjanak ránk figyelni. Az oktatást Attila, okleveles vegyész, kvantumkémikus tartotta, hihetetlen szakmai tudással rendelkezik, nem volt olyan kérdés, ami kifogott volna rajta és alá tudta támasztani mindezt, miközben barátságosan, jókedvűen magyarázta el a dolgokat.
Ő egyébként a Fáma Kft. tulajdonosa, emlékeztek, a Pixiboxban is benne volt ez a márka. Nálunk már jó ideje használatban vannak a termékeik. A tanfolyam helyszínén ezekből is lehet vásárolni, mint kiderült, mert tartanak raktáron ott is sok mindent. Valamint a mijo.hu fejlesztője, kitalálója.
Asszisztense Kati, a Katy Time vlogggere, akit már régóta ismerek, még a bloggerlife előtt évekkel ismertem meg, a nővérem barátnője, mindenben a segítségünkre volt! Tündéri lány! :) 

Ehhez a tanfolyamhoz nem volt szükség semmilyen előképzettségre, nem is dolgoztunk olyan termékkel, ami bármilyen védőfelszerelést igényelt volna, maximum kötényt, mint a konyhában. 
Első körben az alapokról volt szó, a bőrtípusokról, krémek alapjáról, összetételéről. Erről kaptunk egy pár oldalas anyagot, hogy későbbiekben is nyúlhassunk érte, valamint receptúrákat, amiket el is készítettünk.
Majd kezdődött a gyakorlati része, ahol 3 terméket állítottunk elő magunk: 1 db test- és masszázsolajat, ajakbalzsamokat és végül 1kg testápolót. Mindet a saját igényeinkre szabva hatóanyagban és illatban, színben, irritáló, káros dolgok nélkül. Ez a nővéremnek különösen jól jött, mert neki ekcémás a bőre, nagyon kevés terméket tud használni, ami nem bántja a bőrét.

A legfontosabb a tiszta kéz, így kézmosással indítottunk. Ezt követően megismerkedtünk az eszközökkel. Nagyon tetszettek az üvegedények, pálcák.

A test- és masszázs olaj elkészítése volt a legkönnyebb, ez volt a bemelegítés, csupán ki kellett választani a tetszőleges olajat, kimérni a kötelező olajakat és összeönteni őket. Ez után el kellett dönteni, milyen illatú legyen, nem volt könnyű a sok lehetőségből, jól elkeverni és a pumpás üvegbe tölteni, felcímkézni. 
Az enyém mézes-mandula illatú lett, ligetszépe olajat tartalmaz túlnyomó részben, mellette pedig van benne argán és jojoba olaj is. A hajamra használom elsősorban, de testre is tehető természetesen, nincs benne semmi káros.


Ez után jött az ajakbalzsam. Ehhez már használtuk a tűzhelyet. 100gram szilárd alapanyagból 11db teli ajakbalzsamom lett! Választható volt az olaj, illat és szín. Utóbbi nem kötelező, férfiaknak főleg. :D 
Én elfeleztem a mennyiséget és az egyik fele marcipán illatú, eper színű lett, míg a másik fele dinnye-citrom illatot kapott és pink pigmentekkel színeztem. Ajakszínező hatása van, de nem rúzs azért.
Azóta csak ezt használom a számra és nagyon jó, a szél és a hideg tönkretette a szám, folyton repedt, száradt, amióta kenem (és nem Labellozok) azóta tényleg javult.
Az üveg felmelegedett és én balga erre nem számítottam, ráadásul a kezem még nem elég teflonos, hát minél kevesebb ujjal próbáltam fogni és sietni, mert elkezd visszadermedni az alapanyag. 


Itt tartottunk egy kis szüneten. Kekszek, rágcsálni valók, gyümölcs és üdítő, víz várt minket, hogy erőt gyűjtsünk az utolsó kencéhez: a testápolóhoz. 
Itt több időnk volt, mert 2 külön edénybe mértünk össze alapanyagot és melegítettük őket, itt speciális hőmérőket használtunk, hogy ne melegítsük túl őket.
Majd botmixerrel dolgoztuk őket össze, mintha vanília öntetet csináltunk volna. Megvártuk míg visszahűl a nagy mennyiségű anyag, ami lassan sűrűsödött valóban testápoló krémmé, ekkor ismét választani kellett illatokat, valamint én tettem bele Q10-et is. A nagy, kilós tégely mellé kaptunk kettő kisebbet, amikbe kivettünk valamennyit és azt kevertük be, hogy a nagy natúrból lehessen később kivenni tégelybe és más illattal keverni, hogy ne unjuk meg. :)
Nekem babapúder lett az egyik, a másik tavirózsa-körte illatú.
Miki lábán csúnya irritáció van a munkahelyen lévő anyagok miatt, 2 hét alatt nagyon szép lett neki és ez az első krém, ami nem csípi, pirosítja ki!


Ajándékba kaptunk E-vitamin cseppeket és egy törzsvásárlói kártyát az Ökokuckóba e mellé a sok, saját készítésű termék mellé, közben jókat beszélgettünk, nevettünk! Szuper élmény volt mindkettőnknek, hogy magunknak készíthettük el ezeket és valószínű nem először és utoljára jártunk itt, hisz ebből is van haladó tanfolyam, sőt pipere és tisztítószer tanfolyam is, ha valaki mást szeretne készíteni! 
A tanfolyamokról itt olvashattok: https://kencelabor.hu/tanfolyamok



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena