2016. november 1., kedd

Tinikori hibáim

Az a megtiszteltetés ért, Stefitől, a Szépség elsősegély blog írójától kaptam a lehetőséget, hogy én is megírjam tinikorom szépségápolási hibáit és most örömmel eleget is teszek ennek! :)

13-14 éves korom körül kerültem először kapcsolatba a szépségápolással, ekkor kezdődött a lázadás, a határok próbálgatásának időszaka, bár nálam ez szolid volt. Azonban elkövettem jópár hibát, amiből már tanultam és javítottam őket, ezek jönnek most:


1. hiba
Balzsam hiánya
Mivel könnyen zsírosodott a hajam, így az volt a hitem, hogy nem kell még a balzsam is. Persze ennek az eredménye az lett, hogy a szárazabb hajam még jobban zsírosodott és a vége is tört... Az ördögi kör.

2. hiba
Hajvasalás
Hatalmas divatja ekkor kezdődött és akkor még nem is voltak talán ezek a modern hajvasalók, hanem a cserélhető lapos kreppelős csodákkal alkottam meg az egyenes hajam, szigorúan egyenesre! Dicséretes, hogy azért hővédőt, jó minőségűt ráadásul használtam :D Szerencsére hamar kaptam a nővéremtől egy Remington hajvasalót, amit egyébként a mai napig használok, olyan szuper és tartós gép!

3. hiba
Frizura - fazon - szín
Sose sikerült a fodrásznak ekkor felvázolnom, amit szerettem volna, képpel se, így köze nem is volt ahhoz, amit kaptam, és ráadásul imádott vágni, olyan annyira, hogy az "5centit"- ből lett tarkóig érő hajam... Életem legrosszabb frizurája volt, az akkor kerek arcomat kerekítette és pufivá tette, kezelhetetlen fazon volt.
Sőt ekkor próbáltam ki a melírozást, ami elsőre tök jó lett, ám ugye lenő, újra kell festeni, otthon, az eredménye az lett, hogy majdnem teljesen szőke lettem, bár az eredeti diószőke hajammal harmonizált, de én tudtam. Később próbáltam csokibarnára és karamellára festeni, kisebb sikerekkel fedtem el ezeket a tincseket. A karamell egyébként meglepően jól állt!

4. hiba
Arclemosó
Egy volt, Neutrogena azt hiszem és azt használtam reggel-este, gondolván ennyi elég is. Néha pedig az Avon holttengeri pakolását használtam.
Tonikot ritkán használtam szintén, arcápolási rutinom egyáltalán nem volt.

5.hiba
Hidratáló krém
Így is zsírosodott a bőröm, minek még valami krémet rákenni - gondoltam, így persze ennél is kialakult az ördögi kör.

6. hiba
Pattanások
Ha kijött egy, azt ki kellett nyomni, nem volt esélye. A tesómból tanulva kerültem a kozmetikust, ő olyan kezébe került, aki célkavörösre nyomkodta, ami nem múlt el hetekig(!!) és csak még gyulladtabb lett a bőre.

7.hiba
Szemceruza - szemhéjpúder
Fekete, csak is kizárólag, vízvonalra és az alá. Persze a vízvonalról lement a nap folyamán és tovább vastagította a lentit, igazi panda lettem estére. Később beszereztem egy vízállót (ezt a márkát a mai napig használom, csak már nem így :) ), amivel ezt legalább kiküszöböltem!
A szemhéjpúderekből nem állt olyan sok a rendelkezésre, volt egy szürke 4-es és egy lila 4-es, a szivacsos applikátorral az összedolgozás esélye minimális volt.
Viszont mindig lemostam mindent, ezt már akkor megtanultam!
 

8.hiba
Alapozó - korrektor - púder
Nem volt még hullafehér árnyalatban semmi, így sose volt meg a hozzám illő természetesen, az alapozót a jó öreg háromszög szivaccsal vittem fel, ami a felét felszívta és ki nem engedte, az állvonalig szigorúan, az áll alatti rész az ilyen senki földje volt, nem merészkedtem oda alapozóval vagy púderrel. A púder ColorTrend-es volt, az viszonylag világos is, de látszott a különbség és a hozzá járó érdekes szerkezetű puffal vittem fel, ami vastagon vitte fel, borzasztó volt. Korrektort csak a pattanásra tettem, eldolgozni már annyira nem akartam, hisz akkor lejön alapon...

9.hiba
Szemöldök és a pirosító tabu
Semmit nem használtam se a szemöldökömre, amit indokolatlanul vékonyra és távolira szedtem, se az orcáimra. Nem láttam értelmét akkor.

10. hiba
Only black
Az Emo virágkorát élte ekkor, a feketét imádtam minden formában, a szekrényem elég egyszínű is volt, na jó volt pár más színű is, de a fekete extra domináns volt. Ja, és minden ékszer, körömlakk, fekete volt! Később ez enyhült és mivel lila keretes volt a szemüvegem: betársult a lila és annak minden árnyalata.
Sőt nem tudom ki emlékszik rá, de felénk hatalmas divatja volt a pólóra vett spagettipántos felsőnek! A lenti képen ez is látszik valamennyire, imádtuk! :D

11. hiba
Rágtam a körmöm
Borzasztó szokásom volt, unalomból, szerencsére 15éves korom körül gyorsan leszoktam róla maradandó károk nélkül!

Itt szeretném megemlíteni, hogy a Rexona for Teen dezodorait imádtam és indokolatlanul fújtuk magunkra tesi után, hatalmas (illat)élmény ebből az időszakból! :D


 14éves vagyok ezen a képen, egy projekthéten elkapott sulihonlapos kép :D Rettenetes.

Szeretném ezt a stafétát továbbadni, nem másnak, mint Nórinak a Nora's Diaries bloggerinájának, aki remélem hozzám hasonlóan nevet majd magán jókat és csodálkozik rá tinikori énjére! :)


5 megjegyzés:

  1. Kedves Nóri, teljesen átérzem a tinikori hibáidat, én is terveztem elkészíteni ezt a bejegyzést, de minden egyes pont stimmel :D Na jó kivéve azt, hogy én nem vasaltam a hajam, csak szigorúan az oldalra nyalt emo frufrum és nem is festettem (de akkor sem tudom anya miért nem vert nyakon, mert borzasztóan néztem ki).
    Nem mellesleg bátor dolog volt kitenni egy képet magadról, én fel sem ismerlek, mindenképp jót tett neked ez a pár év :D Bár én fel sem mernék rakni magamról képet, mert még én is sírok azokon a képeken :D
    Nagyon tetszett a bejegyzés, jót derültem rajta és felidézte a sötét múltat :D

    Sok puszi,
    Lili (valleylili.blogspot.hu)

    VálaszTörlés
  2. Szia Lili! :)
    Bizony, sötét múlt, sokszor szó szerint is! :D
    Oh, a frufru, mindig mögé bújtunk kb :D
    Köszönöm, nagyon aranyos vagy! :) Nem éreztem hitelesnek, ha nem tudom alátámasztani :D Vannak a neten képek ezekből az időkből, a sulis oldal sose szűnik meg szerintem, örökre az internet éterben lesznek ezek :D
    Örülök, hogy tetszett és pár vicces percet tudtam szerezni! :)

    Puszi,
    Nóri

    VálaszTörlés
  3. A képen az eredeti hajszíned van? :) Az is nagyon szép!

    VálaszTörlés
  4. Igen, a tetején látszik a legjobban (diószőke ami a legközelebb áll hozzá :D ), ekkor növesztettem le a szőkét :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena