2016. november 10., csütörtök

Őszi-téli arcápolási rutinom

Már nagyon régen volt arcápolással kapcsolatos poszt, de most az őszi-téli rutinomat mutatom be Nektek!
A bőröm a vegyes típusba tartozik, a T-vonalam zsírosabb, itt vagyok hajlamos pattanásokra, a többi rész normál, az orcáim szárazabbak. Nem könnyű vele.

A sminkeltávolítás nálam két módon történik: Vagy kendővel, ezt akkor használom ha teljes sminket tettem fel és van bőven mit lemosni, erre nálam a Rossmannban kapható Isana mandulaolajos, allantionos sminklemosó kendő vált be, a lapok kellően vastagok, nedvesek és nem nyúlnak, félbe szoktam hajtani és könnyed mozdulatokkal eltávolítom a sminkem, még a szempillaspiráloknál sem kell erőszakosnak lennem, a vízállóval is megbirkózik és a bőrömet se irritálja, nem pirosodik utána.

Ha csak minimális sminket viselek (korrektor, szempillaspirál, pirosító, szemöldökpor) akkor a Lirene micellás géljét használom, ugyanis ez az arctisztító nagyon sok mindent tud!

Innovációnak számít, hogy nem habzó gél formulája van, gyengéden, mégis hatékonyan tisztít, csökkenti az irritációt, kisimítja a bőrt, hidratál, megőrzi a bőr ph értékét és pont emiatt normál, száraz, érzékeny és allergiás bőr, arc és szemek környékének tisztítására alkalmas. Így Anyukám is beszállt a kipróbálásába, ugyanis neki nagyon érzékeny, száraz és érett bőre van.
Egyszerűen vattakorongra nyomva letörlöm vele az arcom,  a szemkörnyékemen is bátran használom, ahová más lemosót nem engednék. A bőrömet valóban felfrissíti, nem pirosodik ki sehol, ami reggel azért valljuk be jól jön! Vízzel és víz nélkül is lehet használni, a felesleg lemosható vagy csak letörölhető. Én lemosni szoktam, Anyu csak letörölni, az ő száraz bőre ezért hálás (megsúgom: azóta is használja! :) ), az én bőröm a lemosás után érzi jól magát. Még így is, hogy ketten használjuk, igen kiadós, ugyanis félig van még mindig!
Ha teljes, erősebb sminket készítettem akkor este a kendő után ezzel még átmegyek rajta, hogy mindent tutira eltávolítsak és ez utána jöhet az arctisztítás. Ha van valamilyen bőrproblémám pl pattanás jött ki, nincs a legjobb állapotában a bőröm, akkor reggel a szokásos lemosómat szoktam használni, hogy leszárítsa a pattanásokat.

Ez pedig a Jimjams feketeszappanja, a bőröm megmentője. Korábban írtam róla tesztet ITT és azóta újravettem, mert hiába hosszabb az idő mire a bőrömön látszott a változás: megéri.
A siker kulcsa a masszírozásban és az időben rejlik: ezt a lemosót érdemes 1-2percig lágyan a bőrön dolgozni, nem fog habozni túlságosan, de a hatása ekkor érződik és hosszútávon hálás lesz érte. A bőröm kevésbé fénylik ki, a mitesszerek is csökkentek, tehát akinek van valamilyen bőrproblémája, annak csak ajánlani tudom továbbra is!

A tonizálás elengedhetetlen része a rutinomnak, ugyanis az Avon Nurtra Effekct mattító tonikja szuper! Már nagyon rég használom, nyáron is, de egy trükkre kellett rájönnöm, amivel valóban mattít és hatásosabb: ha nem korongra teszem, hanem a tiszta tenyerembe és úgy viszem fel az arcomra. Valamint alaposan fel kell rázni. Egyrészt gazdaságosabb, alig pár csepp kell, másrészt a korongról kerülhetnek láthatatlan rostok a bőrre, amit lehet nem tolerál jól, ha még bele is dörzsöljük. Sokáig (kb 4órán át) marad emellett matt a bőröm.


A helyi ecsetlést nálam a Dalacin T-oldat jelent, amit az endokrinológusom írt fel és valóban csodaszer. Azokta a területekre kell használom, ahol vagy épp kijött egy pattanás (amióta használom, gyulladt nagy nem volt, lassan 1 éve, lekopogom gyorsan! :) ) vagy nincs épp jó állapotban, hajlamos pl az állam, homlokom. Korábban írtam róla ITT, nem ragoznám sokáig, főleg, hogy vényköteles dolog, de ha hasonló gondja van valakinek, egy próbát megér!

Arckrémek terén sokáig keresgéltem, majd rá kellett jönnöm, hogy a bőröm nagyon minimális és könnyű krémet kíván. Ehhez pont tökéletes lett a szintén Lirene citromos-cseresznyés hidratáló, frissítő arckrém, ami minden bőrtípusra megfelelő.
Barbadosi cseresznye van benne, amiben a C-vitamin erősen antioxidáns hatású, azaz összehúzza a pórusokat, hidratál, segít megelőzni a bőröregedést és ragyogóvá teszi az arcbőr.
A citromlé hatása is nagyjából ugyanez, kisimítja, frissíti a bőrt. Reggel a pirosas pöttyeim picit pirosabbak az élénkítés miatt, így várni szoktam a sminkelés előtt 5percet, hogy ez visszaálljon az eredeti állapotba. Este is ugyanígy használom, ugyanis nincs benne fényvédő, ami ebben hátráltatna.
Már maga a csomagolása is pehelykönnyű és maga a krém is, alig kell belőle egy leheletnyi és a bőröm hidratált, felfrissült és a pórusokat is összehúzza.
Szintén a Takemeshop.hu oldalán találjátok, igazán hatásos és kiadós krém.

A szemkörnyék ápolását nem akkor érdemes elkezdeni, ha már megjelentek az első ráncok, hanem megelőzni lehet. Én eredetileg a szárazsága miatt kezdtem el a HerbaLife Skin hidratáló szemkörnyékápolóját használni, de be kellett látnom, lassan amúgy is kellett volna valami.
Nagyon jól hidratál, a korrektor így nem ül már be a szemem alatti szárazságba, kipihentebbnek néz ki az egész környék! :)
Kevéske kell belőle szintén, amit a gyűrűsujjaimmal szoktam felvinni óvatosan.

Ezek a napi rutinom részei, a radírozásról, pakolásokról egy másik részben fogok írni! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena