2016. április 20., szerda

Aknéstop | Az áttörést hozó csodaszer

Nagyon-nagyon rég nem volt aknéstop, mert idő kellett annak a szernek, amit kaptam, de a címből már kitalálhatjátok, hogy bevált! 
2,5 hónapja az endokrinológusnál voltam, aki az eredményeimet nézve zsákutcába jutott, vagyis belső okot nem találtak sehol az aknéra (se nőgyógyász, se hematológia, se fogászat, se étkezés) és ő ekkor felírta a Dalacin-T oldatot, mivel ez egyrészt nem befolyásol semmilyen más gyógyszert illetve tovább alkalmazható. Ez félszintetikus antibiotikum és alkohol keveréke, amivel helyileg kell ecsetelni a problémás részeket. Valószínű lényegesen érzékenyebb szőrtüszőim vannak, főleg, hogy gyorsan nőnek a szőrszálaim alapból, amik nagyon könnyen begyulladnak a legkisebb hormonális változástól is, sőt akár egy bőrfertőzésem is lehet, ami időről-időre visszajön. Ezért lehet az is, hogy epilálni nem tudom a lábam, mert napokig piros pöttyös vagyok, később pedig a legtöbb szőrtüszőm begyullad és ezért nem az egész arcom aknés, csak adott területek, ahol jelen van ez a baci.

Ezzel Anyukám is szenved, folyton begyulladnak a szőrtüszői és sebesek lesznek.

Ekkor jutott eszembe, hogy a bőrgyógyász sose javasolta az antibiotikum valamilyen formáját! Csak a Bioderma és társai kenőcsöket, krémeket, lemosókat, amik semmit nem csináltak ugye, de vény nélküliek és drágák...

Másnap reggel ki is váltottam és már a patikában csodálkoztam, ugyanis 880Ft-ot fizettem a 30ml-es kiszerelésért.
Van egy speciális adagoló fej a csomagban, amit a kibontás után rá kell nyomni. Ez egy rugós-szövetes "szivacs" rajta, amit ha picit rányomunk a bőrre, kiadagolja az oldatot és egyenletesen felviszi a bőrre.
Tonikként kell használnom a problémára hajlamos területeken, máshová mehet a megszokott tonikom. Reggel és este használom, valamint ha esetleg kinyomok valami kis szösszenetet, utána bekenem vele.



Színe nincs, de szaga annál inkább. Nem kellemes, amíg fel nem szívódik/el nem párolog, addig őszinte leszek... jártatok már biztos szennyvíztisztító környékén, ahol felhígul a szag... na olyan. 1-2percig érezni ezt a felhőt, utána eltűnik, a bőr nem veszi át, csak a párolgása ilyen. 

Ekkor még a Belarát szedtem, amit később leváltott a nőgyógyászom, mert bizony a mellékhatása lehet az akné! Nem javasolta a tablettás formákat, mert azoknál szinte mindnél van akné, mint mellékhatás és mivel még jó 5-8 évig nem lesz babaprojekt, Nuvaring-et kaptam. Ennek nincs aknés mellékhatása, sőt a piacon kapható legalacsonyabb hormontartalommal rendelkező eszköz, hüvelygyűrű.
Az én esetemben, ha érzékenyek a változásra a szőrtüszőm és a szervezetem is, az eseményutáni tabletta hatalmas fenékbe billentése lenne, ha gond van más módszernél.

Még a Belara mellett kezdtem használni és egy hét múlva láttam az első változásokat. Teljesen eltűntek a bőr alatti apró kis göbök, amikből mindig kialakultak a nagy pattanások. Egy régebbi hatalmas pattanást is szépen lehúzott.
Ekkor szelént is kellett vennem, mert előírta a doki, nem csak a pajzsmirigyemre jó, hanem a bőrnek is jót tesz. Amióta szedem, sokkal jobban érzem magam, kihúzott két megfázásból is! A körmöm pedig csak úgy nő!

Eleinte szárította a bőrömet picit a Dalacin-T, de 2 hét alatt ez is elmúlt. Azóta inkább csak a bőrzsírosító mellékhatást tapasztalom néha egy-egy alkalommal, de csak ott, ahol bekenem.

Amikor már használtam a Nuvaring-et, még ki akart jönni 1 pattanás az államon, de ahogy ezzel kezeltem, nagyon kicsire zsugorította és nem lett gyulladt se, besárgult és teljesen elmúlt 3 nap alatt.

Ez két hónapja volt, azóta nem volt az államon pattanás! Ugyan az orromon volt egy picike, szintén 3 napig, de gyulladástól mentesen túléltem. A vállamat és a hátam felső részét is kezelem vele, mert a hideg időszakban a zárt felsőktől kijön egy-egy kis pattanás, ezt is szépen orvosolja. A mitesszerek is csökkentek tőle, de így már el merek majd menni kozmetikushoz. A rutinomról majd szeretnék egy külön bejegyzést írni nektek.

Sőt az elmúlt két vérzés során sem volt pattanásom sehol. Pedig ilyenkor ugye azért ki szokott jönni a nőknek...
A gyűrűről annyit tudok mondani, hogy bevált, nem okoz semmilyen gondot, sőt a szervezetem jobban viseli a folyamatos adagolást, mint a bevétel utáni megnyomott hormonszint. Megszűnt a vérzés előtti édesség vágy is és a mennyiség is csökkent!  Egyetlen negatív dolgot tudok mondani: fájdalmasabb lett 2 nap a 4-ből.

Érdekes, hogy a Belara mellett a hajam szárazabb volt és a bőröm csúnyább (összességében is) szinte egyáltalán nem zsírosodott, most ez picit romlott, de így is heti 2 mosást igényel, cserébe a bőröm lett sokkal szebb. Ennél persze az is rátesz, hogy már a derekamig ér lassan a hajam, amitől amúgy jövőhéten megválok! :))

Ez volt egyébként az, amit vártam, hogy elkezdhessek videózni. Hisz gyulladt pattanással az államon örültem, ha elbújhattam a világ elől és tudtam beszélni annyit, amennyit kell. Így viszont felszabadultam! Ha láttátok már bármelyiket a csatornámon (nyereményjáték is folyik ott épp! ;) ), akkor láthatjátok a változást az arcomon. Azóta amikor csak lehet, nem viselek sminket (évek óta nem mentem utcára smink nélkül, mert el kellett fedni a pattanásokat). Amennyiben kell, akkor is korrektor inkább, ami elég. Persze azért nem tettem le teljesen az alapozót, mert fotózáshoz vagy ha úgy érzem, még használom, de lényegesen kevesebbet és nem fedés céljából. 
A doki amúgy is javasolta, hogy szerezzek D-vitamin és egy kis színt, mert a hófehér bőröm minden sokkal jobban látszik, ha egy kis színt kapok, akkor nem fogom olyan rosszul érezni magam. Tabletta formájában pótlom, mert szoliba nem szívesen megyek az anyajegyeim miatt és a bőröm se szereti, erre az önbarnító a tökéletes megoldás, valóban kevésbé látszanak a piros/barna foltok, amik még hátramaradtak. Ezekkel majd még kell valamit kezdenem.

Azóta nem számít, hogy ha pl. mogyorósat, csokisat eszek, a bőrömet ez nem érdekli! 
Hatalmas megváltás, 7 évnyi szenvedés után! Sose gondoltam volna, hogy egy 800Ft-os szer hoz áttörést és megváltást! Őszintén nagyon élvezem, hogy nem kell elfednem az arcom!

Sajnos a hétvégén kijött az allergiám és azon kívül, hogy nem nagyon van hangom (mára lett valamennyi, de nem szívesen erőltetem, mert akkor elmegy) pirosak a szemeim és az orrom is. Borzalom. Erről nem akartam képet feltenni, riogatni titeket. :D Hamarosan szeretnék egy sminkes videót, ott láthatjátok majd! :)


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy javult az állapotod! Nagyon tetszik, hogy ennyire aprólékosan leírod a dolgokat és felhívod a figyelmet erre a problémára. Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy tetszik! :) Sajnos manapság nem akarnak ezekkel egyből foglalkozni és elintézik annyival, hogy fogadják el magukat így a lányok, miközben nem normális! :\

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena