2015. október 26., hétfő

Digital Divas 2015 Bloggerkonferencia beszámoló

Tegnap került megrendezésre a második Digital Divas Bloggerkonferencia az Avon és a Cosmopolitan szervezésével, amin most én is jelen voltam. Ebben a posztban szeretném veletek megosztani ezt az élményt, amíg friss és ropogós!

A tavalyin nem voltam jelen, sőt, akkor még nem is blogoltam, így nekem ez volt az első bloggal kapcsolatos eseményem, amit már nagyon vártam! Hetekkel korábban elkezdtek kiötölni, hogy hogyan és persze a legfontosabb, miben, fogok menni. Egy héttel az esemény előtt még a Well.hu küldött egy meghívót, aminek szívből örültem, de sajnos jó előre bebiztosítottam magam a jeggyel, hisz korlátozott számban volt kapható.
Október 25-én reggel az 1 órás vonatút (kötelező 'indulás' selfievel) után felpattantam a 112-es buszra és vártam, hogy megérkezzem az úti célhoz. Útközben már láttam pár lányt felszállni, arcról ismerősök voltak, megnyugodtam, hogy ők is oda tartanak. Fél 10-kor érkeztem meg, leszálláskor találkoztam két lánnyal. Egy másik lány csapatot követve (minket is követtek :D) jutottunk el a helyszínre, a Larus Étterem és Rendezvényközponthoz.
Bent a jegyünk ellenében kaptunk egy névtáblát és leadhattuk a kabátunkat, így erre sem volt a rendezvény alatt gondunk, fázni sem fáztunk, tökéletes hőmérséklet volt végig.
Itt kissé félénken nézelődtem, kerestem ismerős arcokat, szerencsére találtam is, beszélgettünk. Üdítővel és kávéval vártak minket. Megtaláltam a MBBK lányokat is, végre személyesen találkozhattam velük! Pár fotó és egy rövidebb beszélgetés után szóltak, hogy nemsokára kezdünk.
Az előadóteremben lila fények, félhomály és kényelmes székek vártak minket, rajtuk egy jegyzettömb, egy toll és a napi program részletesen. 
Lilu vezényelte le az egészet, szerintem profin, annyira közvetlen volt és csajos!


Az első előadó Bihari Viktória volt, aki a trendi blogokról mesélt, hogyan is lehetünk azok, ha még esetleg nem vagyunk azok. A különböző közösségi médiák használata, érdekessé tétele volt középpontban.

Majd Parádi Gabi következett, aki a blogindítás pénzügyi részéről beszélt, az alapokról, a design, a fotók és tanulás, mert azt mindig kell.

Ezt a témát tovább boncolta Szűcs Ádám, Travellina és Márk Szonja egy kerekasztal beszélgetés keretében. Na, itt volt egy áll leesés, ami után mindenki a szék alatt keresgélte azt, ugyanis a fényképezőgépek árhatárát, amiket érdemes venni, 200.000Ft körül húzták meg, és ez az alsó határ volt. Aki kezdő, azt eléggé szíven tudja ütni és el is tudja bizonytalanítani, hogy enélkül akkor ne is csinálja, persze gyűjtögetni lehet (bennem is felmerült ez az igény egyébként) vagy egy szuper telefonnal is el lehet lenni sokáig.
Travellina infója is meghökkentő volt, hogy bizony ő 20éve blogol (sokan kb. ennyi idősek voltak a teremben) valamint, hogy nincs szponzora és nem is akar. Szűcs Ádám pedig nincs is jelen az Instagramon.

Bánki Beni, a Ki mit Tube győztese egy szuper verssel készült nekünk, amin én csak tátottam a szám. Rénszarvasos pulcsiban, 15 évesen, aranyos volt! Lilu is oda-vissza volt érte, én szentül hittem, hogy hazaviszi végül vagy örökbe fogadja, annyira levette a lábáról! :D

Ez után Bodrogi András beszélt a YouTube-os dolgokról, a videózásról, hogy hogyan lehet vonzani a kattintásokat. Számomra ez érdekes volt, mert egyszer majd, nem tudom még mikor, én is szeretnék videózni (addig még sok minden fog történni, de valamikor).

Következett egy 1órás ebédszünet, ahol minden földi jóval elláttak minket! Bőség zavara volt, én végül lazac és lasagne mellett döntöttem, ami isteni finom volt! Desszertnek sajtkülönlegességek, gyümölcsök és sütemények voltak. Ezek is egytől-egyig ízlettek. Ekkor már nagyobb társaságokban ettünk, beszélgettünk, végigjártuk a standokat, csináltattunk saját arcképes kólás üveget.


Kajakómával mentünk vissza Takács Nóri előadására, amit talán a legjobban vártam, nem csak a névrokonság miatt vagy mert egy középsuliba jártunk, hanem mert szeretem a videóit, annyira közvetlen és mégis hétköznapi maradt a siker ellenére, megmaradt benne az az energetikus csaj, aki szerintem mindannyiuk példája lehet. Tőle és az operatőétől sok-sok hasznos információt kaptunk és egy jelmondatot: Merj álmodni! 

Dr. Csécsi Roland a jogi dolgokról világosított fel minket, a piros-narancssárga-zöld lapos módszerrel, ami után, szerintem, sokan máshogy fogunk a netes képek között kutatni és letölteni. Egy dolgot hiányoltam (későn is jutott eszembe), hogy meséljen a lopásokról, ha minket érnek, mert sajnos történik ilyen is, pedig ez a mi szellemi termékünk.

A következő kerekasztal beszélgetésben Festy, Bauer Évi, Urban:eve és Bartos Anita a bloggal való pénzkeresést tárgyalták, hogy a blog hogyan kerüljön bele az önéletrajzunkba, az erősségek, beszélgetések és hogy, egy poszt mennyit ér idehaza és külföldön.

A nap egyik fénypontja volt Demény, a kötsög, akiről én akkor hallottam először és azonnal kapott tőlem is egy lájkot a Facebook oldalán. Magos Judit volt a "magyarhangja". Cuki vizsla, aki köztünk rohangált, töpörtyűt nem kapott, mert nem vitt neki senki, pedig ha tudjuk... :D
Tőle azt kaptuk útravalónak: Ne várd a csodát és fejlődj, mert ami nem fejlődik, az múlik!

A divatról és annak kommunikációjáról tolmács segítségével Evgeniya Markova beszélt. Annyira szépen, tisztán beszélt angolul, én már így nem is hagyatkoztam a tolmácsra.

A kávészünetben lattét kortyolgattunk, amit a barista fiúk csináltak nekünk, szívecskés díszítéssel, nagyon finom volt! Pedig engem nehéz levenni kávéval a lábamról, mert legyen: édes, tejes, finom és meleg. :D

Az utolsó előtti kerekasztal beszélgetésben az Instagram kapott szerepet, Boroznaki Gergő és Viszlay Márk adtak tanácsokat, hogy hogyan ne toljuk túl a dolgokat. Persze pár perccel később Instán már ott voltak a kaják és selfiek - nem bírtuk ki! :D Egyébként a legnagyobb paradoxon, hogy, ami a legnépszerűbb, az a legjobban utált is.

Fördős Zé elmesélte, hogy ő honnan indult, milyen utat járt be a Facebooktól az RTL-ig. Jó volt (az összes ilyen témájú beszélgetésnél) hallani és tudni, hogy a nagyok is onnan indulnak, ahonnan mi és élő példái lehetnek annak, hogy mindenkiből lehet sikeres ember, csak rajtunk múlik.

Utolsó kerekasztal beszélgetésben szó volt a multik bloggerekkel való kapcsolatáról, itt az Avon, az LG, a Gap és a CocaCola sorakoztatott fel példákat, hogy vannak lehetőségek, csak legyünk céltudatosak.

A nap zárása volt a Digital Divas Award díjátadó, ahol kiderült, kik lettek a kategória győztesek.
Ők a következők:

Az év divatbloggere: Fifty Pairs of Shoes
Az év szépségbloggere: Enntrance
Az év vloggere: Inspirációk lakberendezéshez
Az év feltörekvő bloggere: Chloe from The Woods
Az év legdizájnosabb blogja: Pandarte
Közönségdíj: Viszkok Fruzsi
Innen is gratulálok nekik!

Kifelé menet még pár kép erejére összeálltunk, beszélgettünk kicsit. A kabátunk mellé kaptunk egy ajándéktáskát is, tele szuper, csajos dolgokkal. A hazafelé út a bontogatással, olvasgatással telt, Cosmo nélkül nem telt volna olyan gyorsan az idő. 

Ezeket rejtette a szatyor

Ugyan egy órával később végeztünk, mint, ahogyan az tervezve volt és sokan elmentek, szerintem egy szuper rendezvényen vehettünk részt! Tökéletes volt a helyszín, a kiszolgálás, az előadások, az emberek. Mindenki jókedvű és kedves volt. Sok-sok ismerős arcot láttam, de egyszerűen nem volt idő odamenni, vagy elkavarodtunk a tömegben, ezt sajnálom azért, de majd jövőre! :) 

 Dóri, Szandi és Virág (akivel hazafelé is együtt mentünk a Blaháig  :))társaságában

Remélem jövőre is ott lehetek és legalább ilyen jó élménnyel jöhetek haza! Köszönöm Avon & Cosmpolitan! 

U.i.: Ha esetleg valakinek van képe, amin rajta vagyok, legyen olyan kedves és küldje el nekem, nagyon hálás lennék érte! :)

4 megjegyzés:

  1. Olyan jó témák voltak, sajnálom hogy nekem a Digital Divas elérhetetlen. Na meg ezek a "nagy" bloggerek... az ég világon nem mond a nevük semmit. :D Utánuk nézve meg nem is különösen érdekesek. Valahogy a "kis bloggereket" jobban szeretem olvasni. :) Viszkok Fruzsinak meg örülök. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon jó programot állítottak össze, sok új és hasznos információval láttak el minket, az biztos! :)
    Volt, akiről én is most hallottam először, utánanéztem, de nem fogott meg. Én a díjazást tekintve örültem volna, ha kisebb blogok kerülnek előtérbe, hisz nekik kell az a segítség, "lökés" amit ez ad. Aki már befutott, annak ez kis dolog. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt olvasni, és mennyire jó lett volna ott lenni! :( :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszett, remélem egy kicsit vissza tudtam adni az élményből és jövőre te is jössz! ;) :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena