2015. augusztus 8., szombat

Túlélési tippek kánikulában

Ebben a melegben csak bizonyos körülmények között lehet jó közérzetet teremteni, ehhez készítettem egy kis útmutatót Nektek!

A hét elején még annyira nem is éreztem a meleget, de két napja rányomta a bélyeget a kedvemre és tegnap sem tudtam rávenni magam a posztírásba, de ma bepótolom, hisz ma (is)péntek van...
A nyár sokadik meleghullámát élvezhetjük most nagyon sokáig.


  • Első és legjobb tipp: aki teheti menjen vízpartra, nyaralni és távol a forró városoktól, munkától. 
Na és aki ezt nem teheti meg, annak jönnek a tippek!

  • Ha van légkondi, ilyenkor jó szolgálatot tesz, de ne felejtsétek el, hogy nem szabad túl hidegre állítani (max. 10°C különbség a külső hőmérséklethez képest), mert abból gondok lehetnek, nem tud a szervezet gyorsan alkalmazkodni a nagy hőingáshoz. Így elkerülhető az orrvérzés, fejfájás, megfázás.
  • Ha ez nincs, akkor a jól ismert ventilátor jön, ami ha még sikerült a hűvös levegőt bent tartani,  kiváló! De ennél is figyelni kell, hogy ne egy pontra legyen irányítva, hanem mozogjon, különben ez is okozhat problémát, megfázást, izomfájdalmat, huzatot is kaphatunk tőle!
  • Ha nem nagy, álló, hanem kisebb, amit az asztalra, kisebb szekrényre lehet tenni, akkor tegyetek elég egy nagy tál jeget, kész is a jeges fuvallat!
  • Redőny lehúzva, sötétítő is behúzva. 
  • Ablakot én nyitva tartom, mert a kereszthuzam áldás, főleg a panelban. (Kinek milyen trükkje van a panelban?)
  • Az öltözködést és a sminket is minimalizálom, tehát mint az előző outfit bejegyzésben olvashattátok, rövidnaci, póló/top, ha megyek valahová. Otthon pedig szellős rövidnaci, top vagy újonnan a kaftánok, amikre rákaptam.
  •  A hajam is fel van tűzve kontyba vagy lófarokba. Ilyenkor jól jön a szárazsampon, mert a hosszú haj átka, hogy bár jó érzés a hűvös haj, ebben a melegben pimaszul gyorsan szárad és a hajformázás felér egy elevenen elégetéssel!

  • Igyekszem minél kevesebb nagy hőt kibocsátó dolgot bekapcsolni pl. sütő, nagy tv, mert felesleges hő ad le. És természetesen mikor enne az ember lánya jó kis házi sütit, amit sütni kell? Hát persze, hogy most! :D 
  •  A melegre hivatkozva én ilyenkor gyakrabban térek be drogériába vagy Tescoba és társaikba, mert hűvös van és ennyi pihentető kell útközben.
  •  Gyakrabban zuhanyozok, a lehető leghűvösebb vízzel, váltózuhannyal és citrusos tusfürdővel (aki szereti a mentát, az próbálja ki, nagyon frissíti).
  •  A hűtő tele van gyümölcsökkel, vízzel, sima és kávés jégkockákkal, fagyival, avagy mindent a túlélésért! :D Jelenleg jéghideg gyümölcsleves is van bent.
  • Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ilyenkor alig eszem, inkább ilyen dolgokat és sok vizet iszom. Házi fagyi, gyümölcsös shake, fagyasztott gyümölcsök, jeges kávé ilyenkor még el is telít.

Ha esetleg nem is sikerül elmenni nyaralni, akkor egy délutánt-kora estét szánjatok rá és menjetek el a legközelebbi vízpartra, fagyizni, limonádézni, sétálni. Mi ilyenkor szoktunk néha mekizni, a fagyijuk miatt (és a légkondi miatt is). Egészséges vagy sem, ennyi néha jár. Tegye fel a kezét, aki szereti! :)

Ti milyen trükkökkel élitek túl a meleget? Nyaralás, hogy álltok vele?

4 megjegyzés:

  1. Nálunk van légkondi, így azzal hűtünk a lakásban. (: bár én azt az időt élvezem, amikor igaz meleg van, de miközben sétálsz kapsz egy kis szelet, hűvös szèl csapja meg az arcodat, mint a ventilátor, amikor ele teszed a fejed. :D (azért nem olyan nagy szelet szeretek) Legtöbbször rövidnadrágba, s egy topot veszek fel, s a nap folyamán többször megyek megtölteni a fél literes flakonom, mint suli időben. Én valahogy így élem túl. (:

    VálaszTörlés
  2. Igeen, én is szeretem, egy kis szellővel a kedvencem! :) Akkor rossz, ha be van zárva az ember lánya olyan helyre, ahol nem lehet hűteni, na meg a tömegközlekedés!
    Szerintem ez az egyik legkényelmesebb otthon! Valamiért én nem tudnék bikinibe lenni, talán még jobban melegem van olyankor :D
    A víz utánpótlás a legfontosabb, úgy jobb lesz a kedved is és elkerülheted a dehidratáltságot!
    Örülök, hogy megosztottad velem a túlélési trükködet! :)
    Szép napot! :)

    VálaszTörlés
  3. Mekis fagyit én is szeretem ♥

    VálaszTörlés
  4. Te melyiket szereted? McFreeze vagy McFlurry vagy tölcséres? :)
    Én a csokis McFreeze-t! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena