2015. augusztus 12., szerda

Szuper nyári sampon és balzsam!

A Pantene Pro-V Aqua Light termékcsalád samponját és balzsamját mutatom be most Nektek, amelyről már igen rég gyűjtöm a tapasztalatokat!


Régen indult a kapcsolatunk: 3 éve nyáron akadt először kezembe az Aqua light sampon a Rossmannban, miközben valami kevésbé elnehezítő sampont kerestem az amúgy vékonyszálú, lelapulásra hajlamos hajamra. Akkor még a régi csomagolásban jött velem haza, ami azóta átalakult, de a belső szerencsére nem!
Sőt most nyár elején a The very style blog nyereményjátékán nyertem egy sampon+balzsam szettet is, így végre a balzsamról is beszámolhatok, amit innen is köszönök Szandra! :)


A külső szép, letisztult, világoskék-átlátszó flakonban kapott helyet a sampon, a balzsam pedig fehér-világoskék színben pompázik + a sárga kis gyöngyök rajtuk.
A sampon 250ml-es, a balzsam csupán 200 ml. 849Ft-os darabáron kaphatóak ezek, de van belőlük amúgy nagy, 400ml-es kiszerelés is, ami 1300Ft körüli összegért lehet a miénk, akcióban pedig 900Ft körül, ami szerintem sokkal jobban megéri. Ha bevált, ezt érdemesebb megvenni!

Sampon
A flakon maga egyszerű alakú, sima, emiatt picit csúszós a vizes kézben, tetején a kupak nagyon erősen zár, amit vizes kézzel, néha nehezebb kinyitni. Én előre ki szoktam amúgy nyitni mindent, hogy ne bénázzak (amióta így ejtettem el egy pakolást és  persze egy csomó kiömlött...).
Sajnos elég kevés információ van feltüntetve, de az a kevés nem tűnik el. :) Innen annyit tudhatunk meg, hogy szilikonmentes samponról van szó, könnyű, hidratáló formulával, 100% erő, 0% elnehezítés, valamint egy tanúsítvány, mely szerint a Svájci Vitaminkutató Intézet tanúsítja vitamintartalmat. A legmeglepőbb számomra, hogy nincs rajta milyen típusú hajra ajánlott, csak a használata (nedves hajba masszírozza, képezzen habot és öblítse ki).
Erről én akkor egy kis prospektusban tájékozódtam (akkor volt kint), de a weboldalukon is utána lehet nézni. Bár megjegyzés: szerintem így az impulzusvásárlókat nem fogják meg annyira.
Szóval vékonyszálú hajra való.  

A sampon maga átlátszó, nem túl folyós, kiadós, könnyen habzó, ebből adódóan sokáig elég. Az illatát imádom! Édeskés, tiszta, erős (mások is érezik) és tartós illat.
Ami a használatot illeti, tényleg nagyon vizes hajon habzik igazán fel, én a kezemet is vizezem pluszba mielőtt bemasszírozom. Kiöblíteni egyszerű, nem marad semmi utána, puha, de picit úgymond "csikorgós" a hajam után a szilikonmentesség miatt, ez azonban balzsam/pakolás/száradás után eltűnik. Szerintem kiválóan tisztít, ugyanis ebben a melegben, mosás után 2 napig kiengedve hordom, majd jön a lófarok, konty, éppen amelyik és bizony 4-5 napig is kibírja a hajam. A legjobb pedig, hogy miután megfésülködöm reggel és kibontom este, ez az isteni illat körülleng, engem jobb kedvre derít, főleg, hogy mivel erős illat, még egy grillezés/sütögetés/nyársalás alkalma után sem lett füstös a hajam, hanem ezt az illatot éreztem! Pedig csak a sampont használtam, a balzsam más volt.
Minimálisan dúsít, inkább többnek látszik tőle a vékonyszálú hajam, "szálasabb". A fésű okozta sérülésekkel szembeni védelemről annyit tudok mondani, a töredezést nem tünteti el, hisz arra az olló az egyetlen megoldás és nem fogja helyettünk a fésűt, hogy azt megfelelően használjuk, inkább a kifésülhetőségben van szerepe, mert tényleg puha tőle a hajam, hidratált és ezáltal könnyen fésülhető.

Balzsam
A balzsammal kevesebb a tapasztalatom, mert ez az első Pantene balzsamom, eddig csak pakolásom volt, másik fajtából.
Ezen a flakonon sincs több információ, csak amennyi a samponon, így az oldalukról puskáztam, a samponnál is ugyanez szerepel amúgy:

A hajerősítő mikroelemeket tartalmazó, tápláló Light formula erőt ad a vékony szálú hajnak a formázás okozta sérülésekkel szemben anélkül, hogy elnehezítené. Minden egyes tincset táplál és megerősít.

Aqualight termékcsalád:
• Hajtincsenként segít megerősíteni a vékony hajat.
• Táplálja a hajat.
• Gyakorlatilag egyáltalán nem nehezíti el a hajat.

Erőt ad a vékony szálú hajnak a sérülések ellen, anélkül, hogy elnehezítené.
A vitamintartalmat a Svájci Vitaminkutató Intézet tanúsítja.
Alkalmazása: Használatát a hajvégeken kezdje, és haladjon a hajtő felé! Alaposan öblítse le! A leghatékonyabb eredmény érdekében használja az Aqualight samponnal és pakolásokkal!
100% erő. Semmi elnehezülés*
*a fésülés okozta káros hatásokkal szemben. A balzsamot nem tartalmazó samponnal összehasonlítva. Sampon és balzsam együtt. 


Ez fehéres-átlátszó, sűrű, krémes, de mégis könnyű textúrájú balzsam, valamivel gyengébb illattal. Az eloszlatása egyszerű, ahogy a kiöblítése is, azonnal a kiöblítés után érezni, hogy puha a hajam és erős. Tovább segíti a kibontást, nincs utána az az érzés, hogy balzsam került a hajra, nem nehezíti el, nem zsírosítja azt, ami ebben a melegben hálás dolog.



Összességében
Azt hiszem, sokat elárul az, hogy 3 éve használom, térek vissza hozzá időről-időre, mert ha elolvassátok/olvastátok a hajápolási rutinomat, akkor tudjátok, hogy szeretek más-más samponokat használni valamint, hogy azért a trükkjeim is javában hozzájárulnak a hajam kinézetéhez. Ez az egyetlen fix pont. Jelenleg is 2 sampon (egy teli és ez a negyedig lévő) és ez a szinte teli balzsam van a szekrényemben ebből a termékcsaládból, betáraztam belőle.
Télen nem használom, mert akkor kevésnek érzem, ráadásul akkor még a hajam is könnyebben feltöltődik (erre még nem találtam megoldást) és ez a könnyedség rátesz, így hanyagolom télen, de nyáron előszeretettel nyúlok hozzá!

Ti milyen sampont használtok nyáron?

2 megjegyzés:

  1. Én is próbáltam ezt a sampont. Nekem annyira nem jött be.Az illata isteni, elég jól habzik, de nekem szárította a hajam és kicsit gyorsabban zsírosodik. Most odaadtam apukámnak. :P Még van egy fél flakon, de lehet kipróbálom újra, hátha ... Illetve nekem nem végonyszállú a hajam... :D

    VálaszTörlés
  2. Apud hogy vált be? :D
    Én egy picit hagyom hatni, mint minden sampont, 2 percet kb. várok. Utána pedig a balzsam/pakolás, mindig használok valamilyent. De télen nekem is kevés, érzem, hogy szárazabb marad tőle. :S
    Lehet az a ludas, ugye nincs ráírva.. :S

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena