2015. július 27., hétfő

Aknéstop jelentés 1.

Beszámoló az elmúlt időszakról, hogy hogyan alakult az arcom és a többi változásról.
Márciusban írtam utoljára erről, így most már tényleg ideje volt.
Azóta új termékek is beépültek a rutinomba, új dolgokat figyeltem meg és fedeztem fel. Ezt most szeretném megosztani veletek.

 Változás a rutinomban
Az Eveline Pure Control 3in1 Step 1 arclemosója az egyetlen, amit most használom az arom tisztítására napi 2x, a sminklemosó után persze.
A Neutrogena tonik nagyon sokat segített, a pórusaim jelentősen kisebbek és lehúz/leszárít mindenféle pöttyöt. Naponta 2x használom, reggel és este második lépésként, az arclemosó után.

Az államra, ez a kritikus pont, ahol van hajlama a pattanásoknak, a Biomed Perilla krémét használom, ami allergiás, érzékeny bőrre való eredeti japán perilla növénytartalmú, A- és E-vitaminos, hidratáló krém. Csak ide használom. 
Ez sárga színű, minimális növényi illattal rendelkező krém, amiből nagyon kevés kell, így a 60g-os kiszerelés sokáig kitart, napi 2 használat mellett is. A pattanásokat/pöttyöket mindig csípi pár másodpercig, ami természetes, de hamar elmúlik, lehúzta a pirosságot, puha utána a bőröm. Sminkelni lehet rá. Patikában szerzem be.

Hidratálásban a Niveát leváltotta a Vichy, közben pedig betársult (tesztelés alatt) a L'oreal SkinPerfection kréme, amiről a havi beszámolóban olvashattok és teszt is lesz belőle. Ezeket viszont nem használom az államra!

A Synergen Extra erős pattanástalanító géljét már csak ritkán kell használnom hála!
A Holika Holika mitesszereltávolító tapasza jól teljesített, de a pici fekete pöttyökkel az orromon még küzdök. Valami bevált dolog valakinek?? :)

Változás az étkezésben
Amióta (3hónapja) tudatosan figyelek arra, hogy ne fogyasszak mogyoró és dió tartalmú élelmiszereteket, havonta mindössze egy darab makacsabb pattanással találkozok (pirosbetűs időszak végén), ami számomra hatalmas előrelépés!
Sajnos a hétvégén belefutottam egy kis mogyoróba (fagyiban volt), két nap múlva egy nagyobb pattanás már ott is volt az államon, de 4 nap alatt el is tűnt! A gyógyulási idő is felgyorsult, ami szintén pozitív, hogy nem kell heteket várnom, hogy eltűnjön egy-egy szörnyecske.
Igyekszem kivezeti a finomlisztet, felesleges cukrot. Nem önsanyargatás szinten, tehát, ha valamit megkívánok vagy becsúszik ritkán egy pici gyorskaja, nem tépem ki a hajam, de nem is falom ész nélkül, egy pici szerintem belefér. Hétköznapokban, ha lehetséges az egészségesebbet választom vagy az alternatívát, úgy nem kell lemondani a kedvencekről.
Sok-sok zöldség, gyümölcs, víz, zöld- és kamillatea cukor nélkül, néha citrommal, nagyon jól tisztul tőle az arcom, kisimultabb, életteli.

A múlt héten voltam vérvételen, nálam ez tortúra (aki instagramon követ, az láthatta a kommenteket az utáni kép alatt). Bevallom, anyukám elkísért, mivel gyűlölöm a látványt, hogy tű kerül a bőrbe és a szúrás hangját (szerinte nincs is hangja, szerintem van :D) és berugdalt kb. Ez egy 5órai kelést jelentett, fél 6-ra már az SZTK-ban voltam (6.15kor kezdődött a vérvétel), sorszámhúzás, regisztrálás és így is 10. voltam,de nagyon gyorsan haladt a dolog és pár perc múlva már bent is voltam, ahol hófehérré váltam, ezért a vérvételes hölgy nagyon aranyos volt, inkább fekve vette le a véremet és folyamatosan beszélt hozzám. Jobb is volt, ugyanis megszédültem, ezért feküdtem még egy kicsit. Mint kiderült, az előzőt, ami miatt rossz élményem van erről, rosszul szúrták, túl ferdén, ezért van meg a nyoma és fájt. A mostani nyoma pár nap alatt eltűnt és nem fájt.
Ennek az eredményei már nálam vannak, csak el kell őket vinnem a háziorvoshoz, aki kérte.

Képek
#nomakeup 
Az utolsó kép a hajam állapotát mutatja.
Ezek 1,5 hete készültek, pont a következő pattanás előtt, de most annyi a különbség, hogy az állam közepén van egy pici pirosas folt, de nem eget rengető. :)

A korábbi részeket itt találhatjátok: aknéstop 1, aknéstop 2, aknéstop 3, aknéstop 4 és aknéstop 5.

Nektek mi volt az, ami segített az aknén/pattanásokon? Hogy álltok ez ügyben? :)
Hogy tetszett a sorozat? Szeretnétek frissítéseket a későbbiekben is?

6 megjegyzés:

  1. Uhhh énis nagyon félek a vérvételtől , már előre rosszul vagyok tőle. A vérvétel után meg olyan vagyok mint valami zombi. :D borzalmas. :S

    VálaszTörlés
  2. Aki kitalálta... :D Elvileg már van szúrás és fájdalommentes módszer is (elvileg bőrön keresztül szívja ki, már ott szűri is sokmindenre), csak úgy sokáig tart. De szerintem szuper lehetőség lenne, ha opció lenne, azoknak akik nem bírják vagy garantáltan szétmegy a vénájuk utána, egy rosszulléttel kevesebb :D :)

    VálaszTörlés
  3. Jó olvasni a pattanásos témáról, egyszer én is tervezek írni egy átfogó posztot a kérdésben, mivel egy jó pár évvel ezelőtt nagyon makacs aknés időszakkal küzdöttem - mondanom sem kell, azért tört ki rajtam, mert abbahagytam a fogamzásgátló szedését... Engem a sors egy Ilcsi kozmetikumos, hihetetlenül ügyeskezű kozmetikushoz vezetett, akivel az első találkozásunkkor összeállítottuk az Ilcsi termékekkel való napi kezelésem. A termékek mellett, hozzá jártam negyedévente arctisztító kezelésre, és körülbelül egy év alatt kitisztult az arcom. Ezután a visszamaradt hegeken dolgoztunk még különböző hámlasztó maszkokkal. Sajnos a hegek még most is látszanak, ha valaki nagyon közel jön hozzám, de még mindig szebb a bőröm, mint azelőtt. :) Egyébként szerintem nálam az Ilcsi fekete szappan segített a legtöbbet. :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ez a téma olyan, amiről sokan olvasnának, csak kevés róla az infó, hisz nem szívesen írnak róla, mutogatni meg főleg, igyekszik mindenki takargatni, amit megértek. Reméltem, hogy akinek van még, annak egy kis remény és akinek elmúlt, annak egy kis visszatekintés és fellélegzés, hogy igen, túl lehet rajta lenni. :)
    Az Ilcsi termékekre amúgy nagyon kíváncsi vagyok, a fekete szappanról sok jót olvastam, a közeli bioboltba szeretném majd megnézni ezt, ott láttam régebben. Remélem most is lesz. :D
    Uhh, neked meg a gyógyszer után, amikor alig lehet valamit tenni :S De a hegek, ha ennyire kicsit, mint írod, szerintem már eltörpülnek, a képeken szép a bőröd! :)

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudtam, hogy bioboltokban is kapni már Ilcsi cuccokat. Ha ez tényleg így van, tökjó, mert amíg otthon vagyok nem kell elzarándokolnom a kozmetikusomhoz. :) Feketeszappan mindig van itthon vész esetére, aztán abból jó az utánpótlás, no meg a habkrémek... Mmm! *.*
    Sosem tudom, hogy ki ismer engem civilben különböző Facebook csoportokból, és ki csak a blogomról - de ha mi még nem futottunk össze ilyen helyen, pontosan melyik fotókra gondolsz? :D Mert az utolsó blogbejegyzésem utolsó képén én pl. látom a hegeket. :'(((

    VálaszTörlés
  6. Én itt láttam, bár több dolgot árulnak, natúr dolgokat is, ami ugye nem egyenlő a bioval, szerintem ezért, de felcsigáztál most :D
    Blogon a sminkeknél :) egyébként nekem is van pl a homlokomon egy elkapart patti miatt (pacsi nekem), a másik egy csík a jobb orcám alatt (kiskoromban rengeteget cicáztam és a épp nem akarta :D), de igyekszem nem tudomást venni róluk, sőt sokszor csak én látom a hibákat, persze ez néha nem nyugtató.

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena