2015. június 17., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} Meg lehet-e élni a blogolásból?

Ha valaki megállítana az utcán és megkérdezné tőlem ezt, akkor azt válaszolnám hogy...

nem. De aztán elgondolkodnék, hogy biztos? Attól függ, hogy a világ melyik részén vagyunk, melyik országban.
Hisz sokat hallani arról, hogy sok országban bizony jól meg lehet élni a blogolásból, elsősorban amerikai és angliai példákat tudok. Bár, ha nagyon részletekbe akarok menni, akkor ezek az emberek általában vlogot is vezetnek, ami plusz forrás és lehetőség. Ráadásul már elég rég, lassan legalább 10 éve a piacon vannak, így ők voltak az ún. alapítók, hatalmas rajongói táborral, amiből látszik, hogy a blogolásban nincsenek határok, még ha nem is érted perfekt a nyelvet, akkor is megnézed legalább a képeket, beleolvasol, időt töltesz rajta, ami neki csak jó.
Sőt sokaknak már könyve, saját kollekciója, stúdiója és a többije van, ami nagyot dob a bevételen.
Hogy ez itthon, Magyarországon működne-e, kétlem. Itthon lassan a rendes munkából sem lehet megélni, a blogolás e mellett nagyon hátul battyog. Tudok a Cafeblog-ról, na ott talán, de ahhoz is jó témák kellenek. Erős a mezőny, sok a blog, sok a nem minőségi/hiteles blog is sajnos, ahol nem a szerző gondolatai köszönnek vissza, hanem egy utánzat. Ezeket a blogokat én például messziről kerülöm.
A másik, amitől rosszul vagyok, az a megvásárolt vélemény. Az ilyen lehetőségek, amikor le akarják fizetni a bloggert, csak hogy pozitív véleményt írjon az adott termékről, pénzért, számomra visszataszító.
Én is visszautasítanám, mert igenis fontos számomra, hogy a blogom hiteles legyen és ha valami nem tetszett nekem, azt szabadon leírhassam Nektek, sokkal többet értek! Jobban esik, ha kapok egy visszajelzést tőletek, hogy az általam letesztelt, bemutatott termék hatásos volt. Tegyük fel lemarja a fél fejemet a termék vagy dinó méretű pattanásaim lesznek tőle, amiről bizony szót kell ejteni, de mégis azt mondom vegyed-vigyed-király termék... átverés! Én is más blogokat nézem meg, ha egy adott termékről véleményt akarok olvasni, őszintét.
Ezért egy cég ne adjon pénzt, nem asszisztálok hozzá. Adja ingyen, de akkor azt írok, amit akarok! Ebből persze az következik, hogy nem lehet megélni így.
Amíg tesztelő újságíró voltam, szereztem tapasztalatot abból is, hogy a megjelenéskor köszönt vissza átírva a cikkem, amiben a véleményem egyből másként hatott és nem tetszett.
Biztos vannak olyanok, akik lefizethetőek és ebből élnek, én viszont nem nagyon tudok ilyet.
A kapott termékekből sem lehet, hisz sokszor nem olyat adnak, amire feltétlen szükség van, vagy nem válik be. A ruháknál is lehet ugyanígy, hogy nem áll jól, nem tetszik.

Így az én véleményem az, hogy jelenleg a blogolás itthon inkább hobbi, mint pénzkereseti lehetőség.

Várom a többiekét is, hogy ők hogyan látják mindezt. :)

Blogger

2 megjegyzés:

  1. Őszinte írás, tetszett. :) Azért itthon is biztos keres valaki jól blogolással. Pl Takács Nóra, bár ő nem átlagos bloggerként kezdte, de nem hinném, hogy ingyen csinálja a videókat. :) De ott van pl Stor Gréta, akinek most már szakácskönyvei vannak, stb. Szóval van azért sok mindenki, aki ebből él, nyilván egy idő után más termékei is lesznek, ahogy te is írtad kollekció, könyv stb... :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy tetszett, valamint, hogy írtál! :)
    Igaz, mert tuti vannak, pl Takács Nóri eszembe se jutott, pedig egy a szülővárosunk :D
    Stor Grétát most hallom először, de meg fogom lesni őt. Ebből mondjuk egy dolog látszik: nem mindenkihez jut el minden, sajnos, sokszor nem tudjuk egy adott emberről, hogy blogból indult a sikere. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena