2015. május 21., csütörtök

Braun Silk-Épil9 Spa teszt

A Braun Silk-épil 9 Spa epilátorát teszteltem, most pedig megosztom veletek a tapasztalataimat.Tartsatok velem!


3 hete kaptam kézhez a csomagomat a trnd-től, amiben a SkinSpa9-961-es szett volt, azonnal ki is próbáltam.

Viszonyításként leírnám, hogy nekem elég alacsony a fájdalomküszöböm, cserébe nagyon gyorsan gyógyulok. Na, ennek tudatában fussunk is neki a beszámolónak! Képeket a vége felé találtok.

Először is a külsejével kezdek, hisz ez volt az első, ami megfogott. Fehér-lila színű, csillámos csúszásgátlóval ellátott fogófelületek. Nagyon nőies, szép és ízléses! A kialakítása kézreálló, belesimul, súlya a méretéhez képest elég kicsi.
A rajta lévő kapcsoló is egyértelmű, sőt a recézés a vízben való használatnál jól jön, csúszós kézzel is kapcsolható. Két sebesség közül választhatunk: 1. gyengéd epilálás 2.extra hatékony epilálás. Smartlight is van rajta, amivel tényleg mindent látunk, hogy hol vannak még szőrszálak.
Ami a hangját illeti, nekem még mindig hangos, epilálálskor. Amikor a bőrradírozó fej van fent, akkor egész halk.
 
Legelsőnek az alapfunkcióját próbáltam ki, az epilálást az alapfejjel, amin sok-sok kis görgő található, egy nagy rezgésszámú masszázsrendszer, ami stimulálja a bőrt. A fej mobilis, követi a test vonalát. Itt azonnal rájöttem, hogy előtte kell egy alapos radírozás, ugyanis a kis tüskék nyomot hagytak a lábamon, "felkarolták" úgymond az elhalt hámréteget, csíkos lettem, mint akit elkapott egy kiscica, persze csak felületi karcolás, semmi fájdalmas sérülés, csak esztétikailag volt csúnya.
Miután megtörtént a radírozás, tényleg nagyon gyorsan és alaposan szedte a szálakat, a legrövidebbeket is, amik alig voltak még kint. Nagyon puha és sima lett a bőröm, de az alig érezhető szálakkal nem tudott mit kezdeni. A borotva után persze ez fura érzés és inkább nekem a tudat is rátett, hogy éreztem őket. Ha egy 10-es skálán kéne értékelnem a simaságot, akkor 8-8,5. Volt pár olyan szál is, ami vastag volt és 4-5x is átmentem rajta, mire sikeresen kijött. (ezek honnan gyökereznek? olyan erősek, hogy nem igaz!) Kevesebb, mint fél óra alatt végeztem az egyik lábszárammal, ami szerintem elég gyors, az akkumulátor pedig még csak jelét se adta annak, hogy le akarna merülni. Egy órányi töltéssel egyébként 40percet tudjuk egyfolytában használni.
Na és a fájdalom? Volt, mert epilátor és tépi a szőrszálakat, azonban a gyorsaságának köszönhetően inkább apró csípéseket éreztem, nem pedig azt, hogy egyesével tépi a szálakat. A lágyabb részeknél azért kicsit fogösszeszorítós volt, de tűrhető!

A másik lábszáramon a vízben teszteltem. Jó meleg vízben kicsit áztattam magamat, majd bevetetettem a gépezetet. Itt dörzsölésnek érezni az egészet, picit lassabban halad, érthetően, de alaposabb is! A víz jótékony hatása a puhítás, a megemelés. Ebben az esetben a simaság 9 a 10-es skálán.
Itt a combomon is kipróbáltam, de nagyon fájt, hiába a víz, sőt nekem annyira érzékeny, hogy kicsit véraláfutásos lett a bőröm, a szőrtüszők. Nem tudom, mi történt, de nagyon fájt utána, így maradok a lábszáramnál.
Szintén vízben használtam később a Sonic bőrradírozó kefét, ami hihetetlen erős! Puha sörtéi vannak, mégis nagyon erősen érezni a hatását, a vérkeringést fokozza. Én elviselném, ha forogna is körbe, nem csak oda-vissza. Kicsit ki is pirosodott tőle a lábam kb 10percre, de 2hét után sincsenek benőtt szőrszálaim (vagy még nem is nőnek, annyira megijedtek?!)
Sajnos mindkét esetben piros pöttyös lettem (e miatt tettem le a voksomat a borotva mellett, mert így 1napig minimum nem mehetek sehová rövidnadrágban/szoknyában). Erre valakinek valami bevált trükk??
 
Szárazon a borotvafejet és két arcra való fejet használom. A borotvafej kiváló, egy mozdulatos, nem kell sehol sem kétszer átmenni, sima bőr az eredmény utána!
Az arcra először a nagyobb szélességgel rendelkezőt használtam, a bajszomra (ami szőke, de én látom és zavar) hát dobtam egy hátast, olyan alapos és sima utána a bőröm! A távolság, amit enged, jól eltalált. Csak 1-2percig volt piros és utána ez eltűnt, puha, sima bőr maradt hátra, ami így 2 hét múlva is tökéletes!
A szűkített fejét a szemöldökömön próbáltam ki, pontosabban alatta és a kettő között. Nagyon pontosan tudtam vele eltüntetni az amúgy csak fényben látszó, szőke szálakat. Azóta is átmegyek rajta, amint látom, hogy kinőtt egy pár. 


Gyorsan és egyszerűen tudom cserélgetni a fejeket, egyedül még a borotva fejjel vagyok néha bizonytalan, hogy mikor, mit csinál (lehet vele trimmelni, borotvál és kontúrtrimmelni is, ehhez pedig van rajta egy kapcsoló) és inkább belenézek a leírásba. Ezen kívül az összes többit gond nélkül használom.A trimmelés funkciót sajnos nem tudtam hol tesztelni.

Tisztításra van a szettben egy cuki, kis kefe, amivel sec-perc ki lehet söpörni a szőrszálakat. A szütyőbe pedig az egész szett belefér, így nem kell kihagyni egy kiegészítőt sem, utazáskor sem kell gondolkodnom azon, melyiket vigyem, mert jöhet az egész!

Nos, ami a teljes őszinteséget illeti, nekem a szőrszálaim nem óhajtanak egy ütemben nőni, de annyira, hogy az epilálás másnapján éreztem egy-kettőt, rájöttem, hogy az nem az epilálás után van, bármennyire is nő amúgy gyorsan a szőröm. Hanem előbújtak páran, (hipp-hipp-hurrá)... amelyek valószínűleg most ébredtek fel. Azon a részen, ahol epiláltam még szép sima a lábam, másnap a láthatatlan, azonban számomra zavaró szőrszálaktól borotvával megszabadultam gyorsan. Kevés, tényleg max 10-15 szál lábanként, most lassan is nőnek (csapatban jobban érezik magukat szerintem) és simán leszedem majd őket, ha kell.


Így lassan belépve a 3. hétbe még nem látok semmit, érezni már nagyon minimálisan érzem, hogy nemsokára ismét neki kell esnem a dolognak, de elégedett vagyok, mert tudom mennyire gyorsan képes nőni a szőröm (a gyanta nem tart tovább 1,5 hétnél!). A borotvánál ez 1-2 nap csupán.

 A végére hagytam a kicsi sokkolást. Ennek a szettnek az ára 58.900Ft!

Ti milyen szőrtelenítési módszert alkalmaztok? Ha epilátort, akkor milyet? Nálatok mennyire vált be az adott módszer?
Mit szóltok ehhez az epilátorhoz?

4 megjegyzés:

  1. Jaj, hát csuda egy szerkezet, tök jó, hogy ennyi funkciója van, simán kihasználtható... Már Rami videóját is nézve a falba vertem a fejem. mekkora hülye voltam, hogy végül nem küldtem el a jelentkezési lapot. -.-""
    Amúgy én is epilátort használok, egy jó pár éves Pjhilips-em van, de még szerencsére bírja a strapát. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez volt az első ilyen jelentkezésem és nagyon meglepődtem, amikor sikerült, nem számítottam rá egyáltalán :D De majd, lesz még sok minden! ;)
      Igen, jó sok mindent sikerült belepréselni ebbe és jól tették szerintem, mert ezek elkélnek egy nőnek :D
      Az előző nekem is az, még mindig szuperál :D

      Törlés
  2. Szupi lett, nagyjából hasonlóak a tapasztalataim nekem is. Majd meglátod, az én tesztem holnap jön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, holnap akkor elolvasom én is a tiédet! :) :*
      A kis füzet telt a sok tapasztalattal :D

      Törlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena