2016. december 1., csütörtök

{Vigyázz, Kész, Posztolj} - Ezek nélkül nincs karácsonyi időszak...

Ebben a Blogmas VKP bejegyzésben azokról a téli kiegészítőkről lesz szó, amelyek nélkülözhetetlenek számomra. 
A naptárban is beköszöntött a téli időszak, december elsejét mindig nagyon várom, ugyanis innentől már "hivatalosan" is lehet hallgatni a karácsonyi dalokat és még csomó más egyebet csinálni. :)

1. Karácsonyi zenék
Az én személyes"kötelező" kedvenceim:






A lista írása közben is ezeket hallgattam :)


2. Karácsonyi filmek

Nincs karácsony Reszkessetek betörők nélkül, de ezen kívül a Kelekótya karácsony, a Négy karácsony, Grincs, Madagaszkarácsony, Shekből az angyal, Igazából szerelem és társai nélkül se telhet el ünnep. Meg is rohamoztam a torrentet, hogy egy pár újat beszerezzek.
Sőt a sorozatokból pl. az Agymenők karácsonyi részei is kellenek. :) 



3. Meleg sál, sapka, zokni

Én már néha úgy érzem indokolatlanul korán kezdem el hordani, kb az első hűvös őszi reggel óta és azok helyett is fázok, akik még most sem hordanak. 
A harisnya és melegebb zokni pedig alapvető dolog már 1 hónapja, a keményebb reggeleken duplázva, ahogy a réteges öltözködés, van egy bizonyos hőfok (főleg ha az oktatási helyen nem fűtenek...) amikor már nem az számít, hogy mennyire néz ki jól az ember. 


4. Forrócsoki, forralt bor, tea, kávé

Forrócsoki vagy forralt bor az alapvető dolog, ha az ember kinéz a koripályára vagy az adventi vásárra. Otthon pedig tea és kávé. Kóstoltátok már a Frupka teákat? Nincs benne koffein, így számomra nagyon jó megoldás! A sima fekete teáktól napokig rosszul vagyok :(



5. Kürtőskalács

Nóri vagyok és kürtőskalácsfüggő. Nálam a vásárok megjelenése egyenlő a kürtőskalács lelőhelyek felkutatásával és mielőbb hozzá kell jutnom. Tavaly a helyi vásárban volt egy hely, ahol árultak, de sosem volt nyitva! Mentem délelőtt, mentem délután, mentem este, hétköznap, hétvégén és sose, akkor elvonási tüneteim lehettek :D



6. Karácsonyi tusfürdő

Az Avon új sós karamellás-mandulás krémtusfürdője és az Isana karamellás-vaníliása (tartalékoltam tavalyról egyet :D ) levesz a lábamról, alig várom már a többit, hogy még előrukkolnak-e valamivel. Egész nap elszimatolnám őket!


7. Gyertyák, viasztartok, légfrissítők

Ilyenkor lehet illatsítani a lakást igazán, esküszöm melegebb hatása lesz tőle (a tényleges gyertya miattin kívül is) a kedvenceim a sütis, fűszeres illatok, szuper hangulatot teremt, a fenyőillatot csak közvetlen karácsony előtt szeretem bevetni.

8. Világítás

Az első adventet ezért is várom: felkapcsolhatom a karácsonyi égősort az ablakomban, aminek szuper téli hangulata van és még nyugtató hatású.
Instagramon fogok feltenni ma képet róla, noratukre néven találtok meg. :)

9. Hó

Ugye nem kell magyarázni milyen hatása van az emberre? :)



2 megjegyzés:

  1. Ezeket a dolgokat én is mind nagyon szeretem :) Mindegyik hozzájárul picit az igazi karácsonyi hangulathoz. Nagyon jól összeszedted őket!

    http://probablyme.hu

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :)
    Igen, már most lehet hangolódni velük szépen. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena