2016. március 9., szerda

Teszt | Vitalcare Natural Bio sampon és balzsam

Vajon kell kompromisszumot kötni a hajápolás és a természetes összetevők között? Vajon milyen hatással van a hajra egy természetes termék? A tesztben megtudhatjátok!

A takemeshop.hu és a VitalCare meglepett ezzel a NaturalBio samponnal és balzsammal. Már jó párszor le tudtam tesztelni, hála az esős időnek is, így a gyakori (majdnem) mindennapos hatását is megtapasztalhattam. Kíváncsian vágtam bele, hisz a hajam az egyik legfontosabb részem, imádom, derékig érő, festett, a töve picit zsírosodásra hajlamos, nagyrészt egyenes, itt-ott néhány laza hullámmal.

Amit először is tudni kell a márkáról

NaturalBio család
A Vitalcare NaturalBio termékek SLS, SLES, PEG, színezőanyagok, szilikon, parabén és vazelin felhasználása nélkül készülnek. Fejlesztésük során elsődleges szempont volt, hogy a hajat a gyökerektől egészen a hajvégekig hidratálják és regenerálják, használtuk pedig az extra érzékeny fejbőrű felhasználók számára is biztonságos és gyengéd legyen.
A NaturalBioápoló termékek agresszív, habzást elősegítő adalékanyagok nélkül is tökéletesen tisztítanak, erősítenek és csillogást adnak minden hajmosás alkalmával.
A NaturalBio termékek az ICEA ECO-BIO előírások alapján készülnek.


NaturalBio Sampon

A csomagolása nagyon letisztult, olívazöld, szürke és fehér színek kombinációja, igazán professzionális, ahogy ez rá is van írva. Karcsú, hosszúkás, közepén picit duci flakonja van, ami szerintem nagyon praktikus és utazásbarát, kis helyen is elfér. A rajta lévő felirat nem kopik le, a magyar felirat címkés, ami viszont igen, de az angol megmarad erre a célra. :)

 A VitalcareNaturalBio sampon organikus zabbal és kamilla kivonattal gazdagított formula, mely hidratálja, helyre állítja és erősíti a hajat, a gyökerektől egészen a hajvégekig.



Kialakítása stabil fogást tesz lehetővé, nem nyaklik el a flakon. A felpattintós kupak nagyon erős, biztosan zár, de egy kézzel is kezelhető. Akár le is csavarható az egész egyben, ha később, amikor elfogyna és ki szeretnénk nyerni a maradékot. A kiömlőnyílás optimális, nem is túl kicsi, hogy préselni kelljen belőle a sampon és nem is túl nagy, hogy kizúduljon.
Maga a sampon átlátszó és viszonylag híg. A minden mentessége miatt tartottam attól, hogy nem fog habozni,  valamiért kell ez az élmény a hajmosásnál, de az első másodpercekben el is szállt ez a kételkedésem, mert azonnal kiadós habot képez! Kifejezetten megszerettem ezt a tulajdonságát! :)
Az illata határozottan gyógynövényekre emlékeztet kamillával. Ez nagyon minimálisan marad meg a hajban, szóval akik a szolid illatú hajért rajonganak, azoknak telitalálat.
Könnyű kiöblíteni, gyorsan megvan vele az ember. Ez után tapasztaltam először, hogy nagyon-nagyon tisztának érezem a hajam, kicsit "nyikorgós" is, ami szintén a minden mentesség eredménye, de könnyen kicsavarható belőle a víz és jön is a balzsam!
A sampon leöblítése után megnéztem a fejbőrömet, ugyanis pár hónapja hajlamos a kipirosodásra a mosást követően bizonyos termékeknél... :S Itt nem tapasztaltam ezt, szóval így már ajánlom azoknak is, akiknek esetleg érzékeny a fejbőrük és nem engednek neki akármit!
 

NaturalBio hajkondicionáló

A csomagolás ugyanolyan, teljesen megegyeznek, annyi a különbség, hogy eltérő a színek elosztása, valamint egy-egy árnyalattal világosabbak ezen. De álmos reggelen nehogy összekeverjétek! :)

 A kondicionáló az organikus zab, kamilla kivonat és panthenol erejével táplálja, hidratálja és puha tapintásúvá varázsolja a hajat. A végeredmény erősebb, egészségesebb és ragyogóbb frizura.



A balzsam állaga sűrű, ebből viszont adódik, hogy picit nehezebb kinyomni a flakonból, ha egy nagyon picit puhább lenne a műanyag, könnyebb lenne. Egyszerű, fehér balzsamról van szó, aminek az illata teljesen megegyezik a samponnal. Krémes egyébként és jól eloszlatható a hajon. Pár percig kell rajta hagyni és utána kimosni, ami szintén könnyű, nem tapad bele a hajba. Ahogy észrevettem a hajam az egészet  mindig felszívja, alig marad mit kimosni, nem csak úgy ül a hajon és elvan...
Nem nehezíti meg a haj száradását, hamar megvagyok vele, a kifésülhetőség lepett meg a jobban, mert csak úgy szalad benne a fésű! Korábban más szilikonmentes termékeknél tapasztaltam a kellemetlen csomósodást, főleg mivel hosszú a hajam és a kibonthatatlanságot... Nálam ez lényeges!


Féltem, hogy a kamilla kifejti a világosító hatását, de nem történt ilyesmi hála! Szép, fényes és erős, picit dúsabb is a hajam miután használom őket. Megpróbáltam kombinálni más termékkel, de akkor ennyire nem hatékony az ápolás, így csak együtt fogom őket használni.
Volt, hogy két mosás között csak 2 nap telt el az esőnek köszönhetően, de nem lett száraz, sprőd a hajam és gyorsabb zsírosodást se vettem észre, ami piros pont. Így nálam átment a teszten és beépült a hajápolásomba.

Mosás utáni kép, száradás után, de még a vasalás előtt. :)

Mindkettő 250 ml-es kiszerelésű, ami felbontás után 1 évig őrzi meg minőségét. Nálam jól jön, hogy egyforma mennyiségűek, mert sokszor a samponok előbb elfogynak, mint a balzsamok (nem tudom, hogy csinálom :D). Előreláthatóan ezek is sokáig ki fognak tartani.
Ár-érték arányban nagyon jók! A dm üzletekben és a takemeshop.hu weboldalon 1899 Ft-os áron kaphatóak.

Nektek milyen sampon illetve balzsam vált be? Hogy álltok a természetes dolgokkal?

2 megjegyzés:

  1. Most vettem a DM-ben, kíváncsi leszek megérte e a 2000 Ft-ot.

    VálaszTörlés
  2. Majd írd meg, hogy hogy tetszik! :) Én most megint sokat nyúlok érte, főleg a samponért, pedig festve van a hajam!

    VálaszTörlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena