2015. március 13., péntek

Aknéstop #5 Gyógyszerek, kütyü + fotók a változásról!

Eljött az Aknéstop sorozat 5. és egyben utolsó része, amiben különböző gyógyszerekről és egy gépről lesz szó!



Az első gyógyszer, amit szedtem 16éves koromtól, az a Diane35 volt a Bayer-től, aminek hallatán ma már sokan megijednek. Lassan már én is, főleg, hogy akkor is szedtem, amikor kitört a pánik miatta. Pedig rendszeres vizsgálatok mellett szedtem. Itt jegyezném meg, hogy irtózok a tűtől! De Dr. House-t nézek, én mazochista. :D
Amikor felröppentek hírek a bőrgyógyász megpróbált egy kísérleti stádiumban lévő gyógyszerre rábeszélni, hogy próbáljuk ki azt. Olcsóbb (még ennél is!!) és elsők között szedhetem. Határozott nemmel utasítottam el. Egy másik betegségem során is próbáltak erre rábeszélni, rajtam kívül egy 10 éves kislány szenvedett még ugyanolyan tünetekkel, de diagnózist nem tudtak adni, csak "el kéne kezdeni kísérletezni, hogy mi lehet". Nem, nem vagyok nyúl vagy egér, hogy teletömnek valamivel, amiről alig tudnak valamit vagy épp semmi és várják a csodát, ha pedig történik valami velem, ők mossák kezeiket.

Mit kell tudni róla? Ma is forgalomban van, csak már akit lehet, leállítanak róla. Magas hormontartalmú, elsősorban bőrgyógyászati gyógyszer, egyébként fogamzásgátló mellékhatása van. Ha nem hatnak a külsőleges krémek, diéták, még csak nem is javítanak a helyzeten, akkor felírják.  Elvileg kúraszerűen alkalmazható... Gyakorlatilag 3,5 évig szedtem, ellenőrzés mellett ennek amúgy nincs akadálya.
Bár aki teheti, az ma már elmehet endokrinológushoz is, hátha ő tud valamit mondani és nem kell ezekhez nyúlni. Nem pedig legyint a háziorvos és a többi, hogy ugyan már...
 
Pozitív hatások voltak nálam:

  • Haj zsírosodásának csökkentése - végre festhető lett a hajam.
  • Bőr állapota - zsíros maradt némileg és voltak pattanásaim, de már nem voltak 200-as méretű véraláfutásosak, kb 5 hónap alatt kezdett tisztul és javulni. 3év múlva a bőröm már szebb volt, amikor nem szedtem! Ekkor kezdtünk el a váltásról beszélni a bőrgyógyásszal.
  • A hátamról és a dekoltázsomról 100%-ig eltűntek a pattanások - csak a nagy melegekben bújt elő egy-egy néha.
  • Menstruáció - ekkor már amúgy is beállt ciklussal rendelkeztem, amit tovább pontosított ez, de a legfontosabb, hogy lecsökkent a 7-9nap 5-re és már nem voltak vérszegény státuszban, így elviselhető minőségű és mennyiségű lett.
  • Szőrös ügyeket tekintve - lassította a növekedésüket, de a hajamét nem :D
  • Súly - sokan elvileg híznak ezektől a szerektől, nos én kereken 10kg-tól szabadultam meg fél év alatt. Ami soha többé semmilyen formában nem tért vissza. 
  • Hangulat - Kiszámítható lett a hangulatom, bár voltak változások, picit nyűgös időszakok, de tudtam mikor várhatóak és mikor kell távol maradnom embertársaimtól. :D
Negatív hatások is voltak:
  • Migrén -  Az utolsó 1 évben jöttem rá, hogy a gyógyszer okozza a borzalmas fejfájásokat, amik látászavarokkal jártak. Általában a levél elején, a bevétel után jelentkezett. De az is világossá vált számomra, hogy ezt a nem megfelelő folyadékpótlás is okozza.
  • Beszerzés - Nem maga a gyógyszer hibája, de csak bőr- vagy nőgyógyász írhatja fel. Egyszerűen a rendelési idők annyira jók, hogy az ember alig tudott eljutni oda, úgy hogy ne kelljen hiányoznia a suliból. 
Örülök, hogy számomra nem okozott gondokat, nem tartom ördögtől valónak, hisz ez is segít. Egy dolog a legfontosabb szerintem: figyeljen oda magára mellette az ember! Azért vannak a vérvételek, vizsgálatok, hogy megelőzzék a gondokat, aki elmulasztja, az pedig ne reklamáljon, mindenki saját magáért felel! Bármi eltérőt tapasztal, orvoshoz kell fordulni. Ha nem érzi jól magát tőle valaki, abba kell hagyni. Ennyi.

2014 januárjától indult meg a javulás, valószínű a szappanok is segítettek ebben, majd a bőrömön havonta - kéthavonta csak egy nagy pattanás jelent meg, az államon. Kizárólag ott. Így a bőrgyógyász áldását adta rám, hogy irány egy nőgyógyász és váltsak, eljött az idő. Augusztusban már a vénnyel a kezemben távoztam az orvostól. Valahogy a vérképeim alapján a magasabb hormontartalmat igényli a szervezetem, így jók az eredményeim. Szerencsére a kiegyensúlyozott hormonszinttel és tünetekkel rendelkezem, ezért inkább egy pici ösztrogén súlyos gyógyszert kaptam. Hadd nőiesedjek! :D

Belara.
Mit kell tudni róla? Richter Gedeon gyártó. Drágább gyógyszer, körülbelül 2000-2500Ft-tal több, mint a Diane35, de már háziorvos is felírhatja, mivel fogamzásgátló. Alacsonyabb hormontartalmú a Diane35-nél, mert hirtelen nem válthattam, de a bőrre is jó, valamint vékony testalkatú nőknek való. Mondá az orvos.
Ezt viszont már addig szedhetem, amíg nem szeretnék babát. A 7. levélnél tartok.

Pozitív hatások nálam: 
  • Haj - most már heti 2 mosásra van szükség, az is a lelapulás miatt. Hihetetlen gyorsan nő, ragyog.
  • Bőr - rohamos javulás következett be az első hónapban is, azóta pedig pozitív irányba tart a folyamat. A mitesszerek minimálisra redukálódtak. A zsírosság és a gyulladás teljesen eltűnt, teljesen normál típusba került, sőt picit szárazba hajlik. Ami a pattanásokat illeti, alig találkozok már velük. Nagyon ritkán ha felbukkan egy nagyobb, illetve picit romlik, amikor olajcsere van.
  • Menstruáció - a mennyiség, minőség tovább csökkent, jelenleg már nem nyúlok gyógyszerekért fájdalomcsillapításra. Annyira minimális, hogy tornázni is tudok, ami bőven segít. A mennyiség is kevés és szinte észre se veszem, hogy pirosbetűs napok vannak. Így szinte meg se látszik rajtam a dolog, semmi nyűgösség. Talán a megelőző pár nap a rosszabb érzelmileg, de a barátom szerint egyáltalán nem vagyok nyűgös/hisztis/szörny, bár régen sem volt jellemző rám :D
  • Szőrös ügyek - semmi változás, kevés és lassan nő. 
  • Megszűnt a migrén.

Negatív, nem várt hatások, számomra legalábbis:
  • Egy számot nőtt a mellméretem. Rosszul viseltem, valahogy megszoktam a méretemet :D De hamar megbarátkoztam velük, főleg a barátom! :D Sőt én magam is nőttem 3 centimétert, ami csoda számba megy nálam.
  • Súly - bár a nyugalom és a suliban abszolút ülés, sok tanulás, seggelés számlájára írnám inkább a 2kg pluszt (így 47kg körül vagyok), de maga a hízás nem a gyógyszer hibája.Ennek köszönhetően ez azonban hihetetlen nőiesen jött fel. Végre van csípőm és seggem. Magát a súlynövekedést nehezen viseltem, de azóta nagyon szeretjük egymást :D
  • Drága - na ez a negatív igazából, hogy a 7-8000Ft között mozgó ár három havonta egy kicsit nyom a költségvetésben.
Így viszont állíthatom, hogy az orvos jól állapította meg, hogy kell ez nekem. Főleg, hogy jól érezem magam tőle és most már inkább az eredeti célja miatt szedem. :)
Érdemes időt, pénzt szánni egy jó orvosra, aki a megfelelő gyógyszert írja fel.

Kissé borzalmas, smink és minden nélküli képek következőnek, hogy demonstráljam, mekkora a változás.
Ennél korábbi képek, amin látszanak a nagy pattik, nincsenek, mert inkább nem is készítettem fotókat olyankor.


 Január eleje

 
Február



 

Ma



Most pedig az a gép jön, amire többen is kíváncsiak voltatok!

Anyukám kapott egy kütyüt, amit azóta egyre jobban megismertünk és én is gyakran használom.

Supersonic ionos ultrahangos mélymasszázs készülék névre hallgat.

Mit kell róla tudni? Meglehetősen univerzális gép, ami a narancsbőrtől kezdve, a ráncokon át a pattanásokig segít mindenen.Maga a működése furcsa, ugyanis melegszik, közben pedig olyan, mintha néha-néha megszúrna egy tű, de inkább csak csípés. Száraz bőröm, krém nélkül ez erősebb érzés, de még azok számára is túlélhető, akiknek hozzám hasonlóan körülbelül nincsen fájdalomküszöbük. :D
A gépről leírást itt találtok, ezzel itt nem is untatnék senkit, hisz a személyes tapasztalat sokkal fontosabb.

Pozitív tapasztalatok, hatások
  • Felfrissíti a bőrt, utána van egy kis pirosság, de puha és tömör tapintású után a bőr, nem csak az arcon.
  • Összehúzza a pólusokat, gyógyítja a pattanásokat - érezni, hogy mélyre hatol a bőrben és húzza össze a dolgokat. 
  • A krémek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat, persze azokkal nehéz dolgozni, amik gyorsan felszívódnak, de pl szérumok, zsírosabb krémek esetében kiválóan alkalmazható, ide sorolva a narancsbőr elleni krémeket és ránctalanítókat. 
  • Csökkenti a ráncokat, anyukám azóta is hetente többször használja, bár ő kora ellenére is igen fiatalos szerencsére :) 
  • Naponta többször használható, folyamatos használat mellett kifejti hatását.

Kicsit negatív tapasztalatok
  • Arcon van egy időszak, amíg előhozza a pattanásokat és csak ez után javít az állapotán.
  • Nem olcsó termék.
  • Melegszik, ezért egy idő után bizony nem lehet használni egyszerűen, túl meleg. 
  • Többször kell naponta használni, főleg rendszeresen, különben folyton visszaesik az ember az első szakaszba. 
Ez is nagyban segít a hegek, foltok gyógyításában, amiket még le kell küzdenem illetve azokat az esetleges pattanásokat, amik még kijönnek.

Nos, én ezzel zárnám az Aknéstop sorozatot, persze a későbbiekben, ha van rá igény, csinálok update bejegyzéseket a változásokról.
Valamint továbbra is állítom, hogy ez az én storym, a tapasztalataim, ez nem azt jelenti, hogy így kell csinálni, hanem, hogy van ilyen is. Nekem ez vált be, elég küzdelem volt így is.

Nektek mi volt az, ami segített az aknén/pattanásokon?
Hogy tetszett a sorozat? Szeretnétek frissítéseket a későbbiekben?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést. Anno én is a Diane35-tel kezdtem és azért mert annyira pattanásos volt a bőröm, hogy tényleg semmi sem segített...szedtem rá gyógyszert, aminek a nevét már nem tudom sajnos és bőrgyógyásznál is voltam, megannyi krémet próbáltam de nem segített semmi. 20 éves lehettem kb és nekem egy nagyobb fogyás után voltak problémáim a ciklusommal (össze vissza jött meg) ezért elmentem nőgyógyászhoz aki a Diane-t írta fel de sajnos én híztam tőle. :S Aztán a Yasminelle-t szedtem ami nagyon jó volt a bőrömre és tényleg bejött az, hogy nekem a hormonális problémák miatt voltak pattanásaim...amióta szedem azóta szép a bőröm,néha persze egy-egy pattanás kijön de nem vészes. Sajnos annyira drága lett ez a fajta, hogy azóta megint váltottam egy olcsóbbra (Deciora) de ezzel is teljesen meg vagyok elégedve. :) Hízni én sem híztam sőt én még fogytam is a gyógyszer mellett mert a Yasminelle-ben pl vízhajtó van. Véleményem szerint amíg belül van valami gond addig az ember kenhet bármit az arcára, az nem fog segíteni, tehát tényleg érdemes utána járni a dolgoknak. Tetszett a sorozat nagyon, én szívesen olvasnék a későbbiekben erről a témáról nálad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Amikor már csak egy-egy kijön, az egy megvalósult álom szerintem :) hisz messze nem olyan, mint az elején :\ Már néha merek utcára menni smink nélkül :D
      A drágulásról hallottam, pedig jó lenne, ha olcsóbb lenne és támogatott! A diane is feljebb ment közben.
      Így van, először mindig belülről kell rendbe tenni a dolgokat, addig a külső hatások csak tüneti és látszat kezelések, sajnos.

      Nagyon örülök, hogy tetszett és köszönöm a visszajelzést is! :)

      Törlés

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena