Nem romlandó és szállítást jól tűrő sütemény jöhetett szóba, meg persze ami már levizsgázott és biztos sikere lesz.
Az amerikai csokidarabos cookies-ra esett a választásom, aminek már sok változatát készítettem (majd mellékelek képeket a verziókról, de az alaprecept a legfontosabb!).
Alaprecept
Hozzávalók: (mérettől függően 24-30 db jön ki belőle)
- 17,5 dkg margarin szobahőmérsékleten
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag pudingpor ( lehet vaníliás vagy csokis )
- 2 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 20 dkg csokoládé ( az ét nem ég meg )
Először a puha szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverjük. Ha szép krémes, kicsit kifehéredett akkor mehet bele a két tojás a pudingpor. A lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként hozzáadjuk ezt is. Sűrű, picit száraz tésztát kapunk, a végére már lehet a gép nem fogja bírni így a felkockázott csokit kézzel belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kanállal diónyi gombócokat teszünk egymástól kb. 4-5 cm távolságra. ( A többi verziónál ilyenkor tesszük rá a tetejére szánt dolgokat, szorosan és többet, mert szétterül a keksz )
Előmelegített sütőbe 180 fokon 10-15 percet sütjük, figyelni kell rá, az alja legyen aranybarna, akkor már tökéletes. Lehet tűpróbával is, de kicsit "érzékenyek" rá.
Rácson hűtsük ki, a tepsi tovább süti és beégeti!
Sajnos nem sikerült tesztelni, hogy napokig is eláll-e, de a 2 nap tuti! :) Dobozban jól elvan.
Rácson hűtsük ki, a tepsi tovább süti és beégeti!
Sajnos nem sikerült tesztelni, hogy napokig is eláll-e, de a 2 nap tuti! :) Dobozban jól elvan.
Ezen már ott van az M&M és a keksz az ufó/baci cookiehoz :)
Ez pedig az alaprecept eredménye
A többi:
Cukor szívekkel és Smarties-zal
Csokis verzió m&m-szel (bacik, ufók tetszés szerint), közepében pedig töltött keksszel, aminek a csokikréme megolvadt
Ez volt az eddigi legnagyobb sikerem, ezt készítettem az állatkerti túrára és a barátom miután megkóstolta, nem tudta hogy dicsérni, majd közölte: "MEGTARTALAK!" :))
A tapasztalat: az m&m jobban reped a hő hatására.
Próbáljátok ki ti is! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!