2013. június 13., csütörtök

~ Cookies.

Állatkertben jártunk a barátommal, ahova azért az egész napos sétáláshoz elengedhetetlen a süti! Főleg, hogy egy éves évfordulónk is akkor volt, az ajándéka mellé.

Nem romlandó és szállítást jól tűrő sütemény jöhetett szóba, meg persze ami már levizsgázott és biztos sikere lesz.

Az amerikai csokidarabos cookies-ra esett a választásom, aminek már sok változatát készítettem (majd mellékelek képeket a verziókról, de az alaprecept a legfontosabb!).

Alaprecept


Hozzávalók: (mérettől függően 24-30 db jön ki belőle)

  • 17,5 dkg margarin szobahőmérsékleten
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag pudingpor ( lehet vaníliás vagy csokis ) 
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 20 dkg csokoládé ( az ét nem ég meg )

Először a puha szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverjük. Ha szép krémes, kicsit kifehéredett akkor mehet bele a két tojás a pudingpor. A lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként hozzáadjuk ezt is. Sűrű, picit száraz tésztát kapunk, a végére már lehet a gép nem fogja bírni így a felkockázott csokit kézzel belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kanállal diónyi gombócokat teszünk egymástól kb. 4-5 cm távolságra. ( A többi verziónál ilyenkor tesszük rá a tetejére szánt dolgokat, szorosan és többet, mert szétterül a keksz ) 
Előmelegített sütőbe 180 fokon 10-15 percet sütjük, figyelni kell rá, az alja legyen aranybarna, akkor már tökéletes. Lehet tűpróbával is, de kicsit "érzékenyek" rá.
Rácson hűtsük ki, a tepsi tovább süti és beégeti!
Sajnos nem sikerült tesztelni, hogy napokig is eláll-e, de a 2 nap tuti! :) Dobozban jól elvan.

Ezen már ott van az M&M és a keksz az ufó/baci cookiehoz :)


Ez pedig az alaprecept eredménye



A többi:


Cukor szívekkel és Smarties-zal 

Csokis verzió m&m-szel (bacik, ufók tetszés szerint), közepében pedig töltött keksszel, aminek a csokikréme megolvadt
Ez volt az eddigi legnagyobb sikerem, ezt készítettem az állatkerti túrára és a barátom miután megkóstolta, nem tudta hogy dicsérni, majd közölte: "MEGTARTALAK!" :))

A tapasztalat: az m&m jobban reped a hő hatására.

Próbáljátok ki ti is! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena