Ha így szeretnénk pihenni először érdemes elkészíteni azt, amit enni illetve inni szeretnénk, hogy tudjon egy picit hűlni és ne legyen erre gondunk utána, sőt ha nagyon szorgalmasak vagyunk, előző napon is lehet készíteni őket (már ha marad utána! :) )
Forró csoki
2-3 bögréhez, attól függ mekkora
500 ml tej
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál reszelt narancshéj
fahéj vagy vanília ízlés szerint
egy teáskanál olvasztott tejcsoki/nutella
egy marék gabonapehely összetörve, ízlés szerinti ízesítésű
Először a bögréket készítjük elő. A szélükre kenjük az olvadt csokit/nutellát és az összetört gabonapehelybe forgatjuk.
Ez után lábasban megmelegítjük a tejet, majd mehet bele minden hozzávaló és egyneművé melegítjük, majd bögrékbe töltjük. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokival, pillecukorral, karamellel, fahéjjal, szintén az ízlésünkre van bízva.
Amerikai csokis keksz
Képért katt ide!
Hozzávalók: (mérettől függően 24-30 db jön ki belőle)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag pudingpor ( lehet vaníliás vagy csokis )
2 db tojás
25 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
20 dkg csokoládé apróra vágva ( az étcsoki nem ég meg, a tejcsoki jobban olvad a tetején, így keverni is lehet )
Opcionálisan mehet bele fahéj, gyömbér, akár mézeskalácsfűszer is, rá M&M, pillecukor, szórócukor. Itt csak a képzelet szab határt!
Először a puha, szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverjük. Ha szép krémes, kicsit kifehéredett, akkor mehet bele a két tojás és a pudingpor. A lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként hozzáadjuk ezt is. Sűrű, picit száraz tésztát kapunk, a végére már lehet a gép nem fogja bírni, így a felkockázott csokit már kézi erővel, pl spatulával belekeverjük. A tetejét pedig megszórhatjuk a maradékkal, kicsit borzassá teszi őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, vizes kanállal vagy kézzel diónyi gombócokat teszünk egymástól kb. 4-5 cm távolságra.
Előmelegített sütőbe 180 fokon 10-15 percet sütjük, figyelni kell rá, az alja legyen aranybarna, akkor már tökéletes.
Rácson hűtsük ki, a tepsi tovább süti és beégeti!
Ha kihűlt akár Nutellával is összeragaszthatunk kettőt, vagy bármilyen krémmel.
Sajnos nem sikerült tesztelni, hogy napokig is eláll-e, de a 2 nap tuti! :) Dobozban jól elvan.
Almás-fahéjas mikrós muffin
Képért katt ide!
1 db nagy, bögre méretű lesz belőle, vagy 2 db fél bögrényi
3 evőkanál finomliszt ( darált zabpehellyel helyettesíthető)
fél teáskanál sütőpor
fél evőkanál napraforgó olaj - kihagyható, de így jobban beleragad a bögrébe
3 evőkanál tej
fél kis alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor vagy fél teáskanál méz, édesítőszer
Az almát mossuk, pucoljuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, először a szárazakat, majd egyesével a nedveseket, végül az almát tesszük bele. A bögréket vizezzük és beletöltjük a masszát. Mehet a mikróba először 1,5 percre, ekkor megnézzük milyen állapotban van, ha még nagyon lágy, akkor kb 1-1,5percet hagyjuk, ha már elkezdett szilárdulni valamennyire akkor 1 percre. Ha kész még hagyjuk benne kb. fél percre. Óvatosan, ronggyal vegyük ki, felmelegedhet a bögre! Fordítsuk egy tányérra és pár ütögetés után magától kijön a bögréből.
Mézeskalácsos sütemény
Képért katt ide!
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
100 ml olaj
1 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál lekvár
2 dkg mézeskalács fűszerkeverék (1 csomag)
1 csomag sütőpor
1 db tojás
250 ml meleg tej
Tetejére:
lekvár - szilva, barack ízlés szerint
csokoládé, pici vajjal a tetejére
Egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, szárazak, nedvesek sorrendbe, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (ha kisebb a tepsi, akkor magas és töményebb lesz, ha nagyobbak akkor vékonyabb és nem annyira tömény, inkább kellemes) és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20perc alatt megsütjük.
Kihűtjük rácson, majd megkenjük lekvárral, illetve az olvasztott csokival leöntjük. Ki is szúrhatunk belőle formákat, helyettesítve egy kicsit a mézeskalácsot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!