2012. november 25., vasárnap

~ Double-tongued-hazelnut-almond muffins.

Anya már nagyon rég mondta, hogy süssek valamit.
 Most nekiálltam. 



Alaptészta:

  • 10 dkg vaj 
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só

A cukrot, vaníliás cukrot és a szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük.

Jöhet a két tojás.


A lisztet,a csipre sót és a sütőport összekeverjük és a tejjel egyidőben hozzáadjuk. 

Az alaptészta kész.
Jön az izgalmas része, az ízesítés. 
Mielőtt két részre osztottam volna, beletettem az apróra darált mogyorót és diót.
Majd az egyik feléhez kakaót kevertem, a másikba pedig mandulaolajat tettem, mint a boszorkányujjaknál .


Pont 12 db-hoz elég a fent leírt receptben a mennyiség. 
Piros csíkos és zöld lóherés papírt használtam, feldobta.
Egy kanál világos alulra és egy kanál sötét a tetejére.



Megszórtam párat a Dr. Oetker-es szívecskés szórócukorral is. 
Majd mentek a sütőbe 180C°-on 10-15percre, tűpróbáig.
Szépen megnőttek.



Rácsra tettem őket hűlni.



Így néztek ki belül. Kis kétszínűek.


A mogyoró, mandula, kakaó együtt pompás! Esetleg csokidarabokat is elbírt volna, de majd legközelebb.
Puha, omlós, édes. Kell ennél több?! :)



Be yourself.!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, ha megosztod velem a véleményedet/észrevételedet!
FIGYELEM: technikai okok miatt nem tudok közvetlen választ írni, ezért pipáljátok ki az "értesítést kérek" lehetőséget, így kaptok értesítést a válaszomról!

Üzemeltető: Blogger.

© Nóra tükre, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena